Μία από τις αρχές τις Μαγειρικής Οικονομίας λέει να τρώμε έξω επιλεκτικά. Όσο οικονομία και αν κάνουμε, κάποιες φορές θα επιλέξουμε να φάμε έξω. Μπορεί όχι όσο συχνά το κάναμε παλιά αλλά δεν πρόκειται να το κόψουμε τελείως. Όσο στενά και να είμαστε οικονομικά…το έξω μας αρέσει και δεν το κόβουμε εύκολα.. Μπορεί να το μειώνουμε αλλά δύσκολα το κόβουμε.
Το φαγητό έξω είναι μία ευκαιρία για να αλλάξουμε περιβάλλον, να δούμε φίλους, να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και να χαλαρώσουμε χωρίς να μας νοιάζει το μαγείρεμα, το στρώσιμο του τραπεζιού και το πλύσιμο των πιάτων.
Στο βιβλίο Μαγειρική Οικονομία υπάρχουν πολλές συμβουλές για να επιλέξεις σωστά το εστιατόριο ή την ταβέρνα την οποία θα επιλέξεις για να πας.
Σε αυτό το κείμενο θέλω να σου δώσω μία έξτρα συμβουλή: Να τσεκάρεις τα site προσφορών για εκπτώσεις σε εσιτατόρια! Μπορείς να κλείσεις ένα γεύμα σε πολύ καλό εστιατόριο με τεράστιες εκπτώσεις, 50% και πάνω.
Εδώ υπάρχει μία λίστα με πολλά Ελληνικά site προσφορών. Τα περισσότερα έχουν συνεχώς προσφορές για εστιατόρια.
Ένα άλλο χρήσιμο site που έχει κριτικές για σχεδόν όλα τα εστιατόρια από τους πελάτες (καλές και κακές) στο οποίο μπορείς να ενημερωθείς για τα καλά και φτηνά εστιατόρια είναι το Athens Menu. Εκτός αυτού, 2 φορές το μήνα, το Athens Menu προσφέρει δωρεάν γεύμα για 2 σε κάποιο εστιατόριο.
Σκοπός πάντα είναι να βρίσκουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις και να επιβραβεύουμε με τις επιλογές μας τους επαγγελματίες που κάνουν καλά τη δουλειά τους και μας προσφέρουν καλό φαγητό σε καλές τιμές!
Να περνάτε όμορφα!
Ευτύχης