Quote

Φυσικό βάψιμο αβγών

Τα Πασχαλινά αβγά μπορούν να βαφούν με φυσικό τρόπο, όπως δηλαδή κάναμε παλιά, τότε που οι χημικές βαφές δεν είχαν ανακαλυφθεί και που οι αρχές της Μαγειρικής Οικονομίας ήταν κομμάτι της καθημερηνότητάς μας. Όταν βάφουμε τα αβγά με φυσικό τρόπο έχουμε 3 πλεονεκτήματα:

Υγεία. Τα αβγά που θα βάψουμε με φυσικό τρόπο μπορούμε να τα φάμε άφοβα χωρίς να φοβόμαστε μήπως η μπογιά έχει εισχωρήσει στο εσωτερικό. Οι χημικές μπογιές που χρησιμοποιούμε περιέχουν χρωστικά που θεωρούνται επιβλαβή για την υγεία.

Οικολογία. Ο φυσικός τρόπος βαφής είναι πολύ πιο οικολογικός. Οι χημικές βαφές αγοράζονται μέσα σε συσκευασίες που καταλήγουν στα σκουπίδια. Εκτός αυτού οι χρησιμοποιημένη μπογιά που ρίχνουμε στην τουαλέτα ή στον νεροχύτη προκαλεί σημαντική μόλυνση των υδάτινων πόρων.

Οικονομία. Ο φυσικός τρόπος βαφής είναι πολύ οικονομικός. Τα υλικά που χρειαζόμαστε για να βάψουμε τα αβγά κοστίζουν ελάχιστα και αφότου τα χρησιμοποιήσουμε, τα τρώμε. Με τα βραστά παντζάρια, το σπανάκι και το κόκκινο λάχανο μπορούμε να φτιάξουμε εξαιρετικές νηστίσιμες συνταγές Μαγειρικής Οικονομίας. Εκτός αυτού τα αβγά δεν πάνε χαμένα επειδή μπορούμε να τα φάμε άφοβα χωρίς να κινδυνεύει η υγεία μας.

Θέλετε κι άλλες ιδέες για υγιεινή, οικολογική και οικονομική διατροφή; Διαβάστε το βιβλίο “Μαγειρική Οικονομία” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Foodmusic.



Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!






image_pdfimage_print