1ο GR Food Blogger Camp


Η πρώτη συνάντηση των Ελλήνων food bloggers γίνεται στην Αθήνα, στις 16 Οκτωβρίου 2010

Το 1ο GR food blogger Camp είναι η πρώτη συγκέντρωση των Ελλήνων food bloggers αλλά και των food lovers, όσων αγαπούν τη μαγειρική δημιουργία, παρακολουθούν τα food blogs και θέλουν να γνωρίσουν από κοντά τους food bloggers.

To Camp διοργανώνεται σε ετήσια βάση. Η φετινή, πρώτη συνάντηση, θα γίνει το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010, Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, Πειραιώς 206 και θα διαρκέσει από τις 9.30πμ έως τις 6.00μμ.

Γνωστοί τηλεοπτικοί chefs και παρουσιαστές – η Ντίνα Νικολάου, ο  Αλέξανδρος Παπανδρέου, ο Ευτύχης Μπλέτσας – δίνουν συμβουλές και μυστικά στους food bloggers  ενώ επαγγελματίες, εξειδικευμένοι στο χώρο τους – ο Αλέξανδρος Σακκάς, ο Παναγιώτης Μπελτζινίτης και ο Βασίλης Σωτηρόπουλος- μοιράζονται τη γνώση τους.

Οι food bloggers είναι οι μάγειρες της διπλανής πόρτας. Δεν έχουν εκπαιδευτεί σαν chef, όμως έχουν εκπαιδευτεί από τις μαμάδες και τις γιαγιάδες της ελληνικής οικογένειας. Οι τεχνικές μαγειρικής και οι γεύσεις της Ελλάδας είναι στα γευστικά τους κύτταρα. Η γευστική τους παιδεία και παράδοση ξεπηδά από τα άρθρα που γράφουν. Είναι μια κοινότητα που αναπτύσσεται ταχύτατα, μαγειρεύει καθημερινά, μοιράζεται τις εμπειρίες γεύσης με τους αναγνώστες της.

H ένωση των Ελλήνων food bloggers είναι πρωτοβουλία του TasteFULL και της Εντέλεια Πληροφορικής. Η δημιουργία του νέου portal http://greekfoodblogs.com , που παρουσιάζει τους Έλληνες food bloggers σε όλο τον κόσμο, έχει καταγράψει μια δυναμική κοινότητα 130 food blogs στην Ελλάδα και 20 στο εξωτερικό.

To Camp έχει δύο κύρια μέρη:        

Στο α? μέρος, οι food bloggers παρουσιάζονται.

Οι δημιουργοί του portal, GreekFoodBlogs, Βίκυ Κουμάντου και Γιώργος Δέτσης, παρουσιάζουν την κοινότητα των Greek Food Blogs και δίνουν το βήμα στους food bloggers να παρουσιάσουν τον εαυτό τους, είτε βρίσκονται μέσα στην αίθουσα είτε σε οποιαδήποτε πόλη του κόσμου!

Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Καναδάς, Αμερική, Αλάσκα, Αυστραλία, Ν.Αφρική, Λονδίνο, Γερμανία, Ιταλία – σε μια αίθουσα, ενώνονται οι έλληνες food bloggers που γράφουν για το ελληνικό φαγητό και κρατούν ζωντανή την ελληνική γευστική παράδοση!

Στο β? μέρος, οι ειδικοί εκπαιδεύουν τους food bloggers στις τεχνικές.

Οι τηλεοπτικοί chefs, Ντίνα Νικολάου και Αλέξανδρος Παπανδρέου, δίνουν μυστικά και συμβουλές «Food plating & styling», για σωστότερο σερβίρισμα του φαγητού στο πιάτο.

Ο τηλεοπτικός παρουσιαστής, Ευτύχης Μπλέτσας μοιράζεται τις γνώσεις του για τη «Μαγειρική στο γυαλί», για σωστότερη παρουσία μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

Ο Παναγιώτης Μπελτζινίτης, εξειδικευμένος φωτογράφος φαγητού, δίνει απλές οδηγίες για να γίνουν δελεαστικές οι φωτογραφίες των φαγητών.

Ο Αλέξανδρος Σακκάς, έμπειρος γευσιγνώστης των κρασιών του κόσμου, εξηγεί τα βασικά μυστικά ταιριάσματος φαγητού και κρασιού.

Ο Βασίλης Σωτηρόπουλος, εξειδικευμένος e-lawyer, απαντά σε ερωτήσεις και ενημερώνει για τα πνευματικά δικαιώματα των food bloggers.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Για όσους δεν μπορούν να παρευρεθούν, μπορούν  να παρακολουθήσουν τη ζωντανή αναμετάδοση μέσω internet, με δυνατότητα σχολιασμού και υποβολής ερωτήσεων κατά τη διάρκεια της.

Για περισσότερες πληροφορίες και προεγγραφή, επισκεφτείτε το portal http://greekfoodblogs.com/node/22136

Οι χορηγοί του 1o GR food blogger Camp είναι, μέχρι στιγμής :  ΗΒΗ Κλασσική, Αυγά Βλαχάκης, KNORR, ΒΙΤΑΜ, Cook Shop, Fissler, Vitaverde.

Εικόνες, παρακαλώ, αναζητήστε εδώ : http://greekfoodblogs.com/node/10871 (είναι χαμηλής ανάλυσης)

Το Greek food blogs, http://greekfoodblogs.com, είναι η πύλη για 150 ελληνικά food blogs σε όλο τον κόσμο. O εγγεγραμμένος επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για τα άρθρα τους, να επιλέξει ποιά blogs θέλει να παρακολουθεί,  να δημιουργήσει τον δικό του αναγνώστη και  να αποθηκεύει  τις συνταγές που τον ενδιαφέρουν στο ηλεκτρονικό τετράδιο συνταγών του.

Το TasteFULL, http://tastefull.gr, είναι το food blog της Βίκυς Κουμάντου. Απευθύνεται σε όσους θέλουν να γεμίσουν τη ζωή τους γεύση, όχι μόνο με το καλό φαγητό αλλά και με τις όμορφες στιγμές που δημιουργεί. Στο TasteFULL, οι διάσημοι chefs είναι όσοι κρατούν αναμμένη την εστία των ελληνικών νοικοκυριών.

Η ΕΝΤΕΛΕΙΑ Πληροφορική Γ. Δέτσης & Σια, http://entelia.gr, παρέχει λύσεις στον web2 και κάνει το web λειτουργικό εργαλείο για την επιχείρηση. Πρωτοπορεί στην κατασκευή δυναμικών websites και στην προώθηση εταιρειών στο web.

Για όποια διευκρίνηση επικοινωνείστε :

Βίκυ Κουμάντου, 6932227521, info@greekfoodblogs.com