Quote

Συνταγές Γεμάτες Γέυση για την 25η Μαρτίου

Πλησιάζει 25η Μαρτίου και αν ψάχνετε συνταγές για να μαγειρέψετε, σταμαήστε να ψάχνετε! Η καλή μου φίλη food blogger Βίκυ Κουμάντου έχει ετοιμάσει για εσάς ότι χρειάζεστε. Η φιλοσοφία της για το φαγητό; Απλά υλικά, σωστές τεχνικές, εξαιρετική γεύση.

Μπείτε στο tastefull.gr για να βρείτε όλα τα παρακάτω:

Μπακαλιάρος τηγανητός με κουρκούτι – και πράσινη σκορδαλιά – το κουρκούτι γίνεται με ρυζάλευρο, αλεύρι, μπύρα και σόδα, για να μην πικρίσει και αρωματίζεται με άνιθο ή μάραθο. Ροδοψήνεται, γίνεται τραγανό και παραμένει τραγανό και όταν κρυώσει. Δεν πανιάζει. Τα κομμάτια του μπακαλιάρου μπαίνουν στο κουρκούτι από την προηγούμενη νύχτα και σας περιμένουν στο ψυγείο, να γυρίσετε από την παρέλαση.

Κροκέτες μπακαλιάρου με αρωματικά λαχανικά – οι αγαπημένες κροκέτες των παιδιών. Θέλουν προετοιμασία από την προηγούμενη, για να ξεψαχνίσετε τον μπακαλιάρο, να τον γλυκάνετε με σωταρισμένα λαχανικά και να τον αφήσετε με τον χυλό του στο ψυγείο, να σας περιμένει κι αυτός να επιστρέψετε από τη βόλτα σας.

Μαριναρισμένο φιλέτο παστού μπακαλιάρου – ποσέ sous vide! – φαντάζομαι πως δεν έχετε δοκιμάσει να μαγειρέψετε μ’αυτήν την τεχνική των chefs. Είναι πολύ απλή, αρκεί να έχετε το μηχάνημα που ρουφά τον αέρα, όταν συσκευάζετε τρόφιμα για την κατάψυξη. Η νοστιμιά του πιάτου είναι απερίγραπτη! Το ψάρι αρωματίζεται από τη ματζουράνα, το θυμάρι και τη λουϊζα και σερβίρεται με αγουρέλαιο, ξύσμα λεμονιού και μερικές σταγόνες χυμό λεμόνι.

Ραβιόλια παντζαριού με σκορδαλιά και καρύδι – τα δικά μου πατζάρια σκορδαλιά, σε τραπέζι φίλων τα σερβίρω έτσι. Λεπτές φετούλες τρυφερών πατζαριών, ελαφρά βρασμένες, ενωμένες ανα δύο με καρυδάτη σκορδαλιά. Ετοιμάζονται από την προηγούμενη, σερβίρονται με τριμμένο καρύδι πάνω τους, δίπλα στα ελαφρά βρασμένα φύλλα τους, περιχυμένα με λάδι και βαλσάμικο.

Σκορδαλιά και άλλα ποιήματα – χλωρά κουκιά τηγανητά! – η σκορδαλιά γίνεται πιο νόστιμη με προζυμένιο ψωμί ή κρητικό παξιμάδι. Βάλτε καρύδια ή αμύγδαλα ή κουκουνάρια για τη γλύκα. Στις προηγούμενες συνταγές θα έχετε δει να την έχω χρωματίσει πράσινη, προσθέτοντας μαϊντανό, ή ροζ, προσθέτοντας βρασμένο πατζάρι. Οι χρωματιστές παραλλαγές δημιουργούν ενδιαφέρον στο πιάτο. Μεγάλο γευστικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα τηγανητά χλωρά ανοιξιάτικα κουκιά! Είναι ήδη βρασμένα, αλευρώνονται και τηγανίζονται στο λεπτό.

Αγκινάρες τουρσί – με όλους τους τρόπους συντήρησης – οι αγκινάρες είναι εξαιρετικό έδεσμα και -έστω κι αν είναι ακριβές ακόμα, γιατί μόλις έχουν βγει στην αγορά – πάρτε μερικές και ετοιμάστε τις για μεζέ καλωσορίσματος. Αργότερα, τον Μάϊο, θα κάνετε τουρσί για τον επόμενο χειμώνα.

Σας άρεσε το μενού; Όλες οι συνταγές είναι δοκιμασμένες πολλαπλώς στην κουζίνα της Βίκυς. Ετοιμάστε τα πάντα από την προηγούμενη, ακόμα και το στρώσιμο του τραπεζιού, ώστε να κάνετε μόνο το τηγάνισμα, μετά την παρέλαση.

Για γλυκάκι, έχω κάτι που θα σας φτιάξει τη γεύση, ελαφρύ και πολύ δροσερό! Γρανίτα λεμόνι με βότκα – αφράτη σαν φρέσκο χιόνι! Θα σας στείλει ήρεμους και χαλαρούς στη μεσημεριανή, γιορτινή σιέστα.

Είμαι σίγουρος ότι οι συνταγές της Βίκυς θα σας ενθουσιάσουν. Μπείτε στην κουζίνα και μαγερειρέψτε!… Καλή επιτυχία!



Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!






image_pdfimage_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*