Quote

Ψυχολογία & Αυτοβελτίωση

2 κατηγορίες ανθρώπων. Είσαι ένας από τους πολλούς;

Οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν αυτό που γίνεται γύρω τους ΤΩΡΑ κι αναρωτιούνται ΓΙΑΤΙ. Ο οραματιστής οραματίζεται αυτό που δεν έγινε ΠΟΤΕ κι αναρωτιέται ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ; Υπάρχουν, λοιπόν, 2 κατηγορίες ανθρώπων: 1. Αυτοί που θέλουν να προσαρμοστούν στην κοινωνία και το περιβάλλον τους. [99%] 2. Αυτοί που θέλουν να προσαρμόσουν την κοινωνία και το περιβάλλον στο …

Πρακτικές Συμβουλές για το Άγχος των Εξετάσεων

Πριν λίγες μέρες έλαβα από την κα Ειρήνη Αναγνώστου, Σχολική Ψυχολόγο από Βέροια, τις παρακάτω πρακτικές συμβουλές για την αντιμετώπιση του άγχους των εξετάσεων. Αποφάσισα να τις μοιραστώ μαζί σας. Χίλια ευχαριστώ στην κα Ειρήνη! Ελπίζω οι συμβουλές να σας φανούν χρήσιμες!  Έκανα σχετικό βίντεο. Δείτε το! Από κάτω θα βρείτε και το κείμενο! Καλή επιτυχία! Τι είναι άγχος: …

Haters: Δείγμα ότι κάνεις κάτι αξιόλογο

Haters. Μεγάλο κεφάλαιο στην ζωή μας γενικά. Εμείς όμως θα το δούμε λίγο πιο ειδικά. Haters στον χώρο του youtube. Οι haters είναι πάντα εκεί για να μας χλεβάσουν, να μας κακολογήσουν, να μας βρίσουν και να μας κάνουν να νιώσουμε τόσο άσχημα όσο οι ίδιοι νιώθουν χωρίς να τους δίνουμε καν λόγο. Αυτοί υπάρχουν πάντα και σε ότι και αν κάνουμε, το θέμα είναι πως εμείς θα αντιδράσουμε και πως εμείς θα χειριστούμε την κατάσταση.

Τι κάνουμε τώρα;

Με όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, το ερώτημα που απασχολεί τον περισσότερο κόσμο είναι το τι μπορεί ο καθένας να κάνει την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Σίγουρα το να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια δεν είναι ενδεδιγμένη λύση. Είναι σαν να βουλιάζει το καράβι και να περιμένεις χωρίς να κάνεις τίποτα. Ναι, να μείνεις ψύχραιμος και θετικός αλλά αν κάθεσαι και περιμένεις όλα να αλλάξουν, μπορεί να περιμένεις για πάρα πολύ. Τι μπορούμε να κάνουμε για να αλλάξει κάτι;

Ποτέ μην λες Ποτέ!

Η λέξη «ποτέ» δεν ωφελεί σε τίποτα. Όταν τη λέμε κλείνουμε τα μάτια στις ευκαιρίες ή κλείνουμε τα μάτια σε αρνητικά πράγματα που μπορεί να συμβούν και να επηρεάσουν τη ζωή μας. Κάποια πράγματα είναι θέμα χρόνου για να γίνουν. Κάποια άλλα είναι θέμα τρόπου. Αν δηλαδή σκεφτούμε κάτι που θα μπορούσε να συμβεί, η λέξη «ποτέ» δεν έχει νόημα. Κάτω από κάποιες συγκεκριμένες συνθήκες όλα μπορούν να συμβούν. Αν κάτι το έχουμε σκεφτεί σημαίνει πως μπορεί να συμβεί.

Οι 3 «χρυσές» ερωτήσεις που σε οδηγούν όπου θες!

Τι, γιατί και πώς ? τρεις μαγικές λέξεις που μπορούν να σε βοηθήσουν να οργανώσεις σωστά τη σκέψη σου. Μια απλή και εύκολη τεχνική για να πραγματοποιήσεις αυτά που θέλεις, είτε σε επαγγελματικό, είτε σε προσωπικό επίπεδο. Ιδού λοιπόν οι 3 ερωτήσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν αποτελεσματικά και «κρύβουν» το μυστικό της επιτυχίας:

Δέκα λόγοι για να φύγετε απ’ την πόλη!

Χρόνια τώρα με την εκπομπή “Η Κουζίνα της Μαμάς”, γύρισα όλη την Ελλάδα και επισκέυθηκα εκατοντάδες μικρά χωριά. Εκτός από την ανάδειξη του αληθινού, απλού και παραδοσιακού τρόπου διατροφής, πάντα με τους συνεργάτες μου προσπαθούσαμε να αναδείξουμε τις ομορφιές και τα θετικά που έχει η ζωή στα χωριά. Όταν πριν από χρόνια ήμουν λυκόπουλο τραγουδούσαμε ένα τραγούδι που μεγαλόντωντας κατάλαβα πόσο δίκιο έκρυβε. Ήταν ένα τραγούδι που με κάθε ευκαιρία θα πιάσω την κιθάρα μου και θα τραγουδήσω…

Καλή Σχολική Χρονιά σε μικρούς και μεγάλους!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Σήμερα ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά. Αν και έχει τις δυσκολίες της, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία με την έλλειψη βιβλίων και τις δυσκολίες σε κτηριακές εγκαταστάσεις, η πρώτη μέρα στο σχολείο δεν παύει να είναι μία ξεχωριστή εμπειρία. Γιατί όμως να μη συμπεριφερθούμε και εμείς οι μεγάλοι σήμερα σαν μικρά παιδιά που πάνε στο σχολείο για να ξεκινήσει η σχολική χρονιά. Και όσο πιο μικρά παιδιά σκεφτούμε ότι είμαστε τόσο καλύτερα. Να θυμηθούμε τον παιδικό μας ενθουσιασμό, και την περιέργεια με την οποία αντιμετωπίζουμε το κάθε νέο στη ζωή.

Μήπως κρύβεις μέσα σου έναν Συγγραφέα;

Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι όλοι μας κρύβουμε μέσα μας ένα βιβλίο. Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει συγγραφείς και έχουμε μία δική μας ιστορία να μοιραστούμε με τον κόσμο, είτε αυτή είναι αληθινή, είτε είναι φανταστική. Προσωπικά πιστεύω ότι όλοι μας πρέπει να γράψουμε στη διάρκεια της ζωής μας ένα βιβλίο, ακόμα και αν είναι κάτι μικρό, απλά και μόνο για να αφήσουμε κάτι πίσω μας! Το καλό είναι ότι στις μέρες μας η τεχνολογία έχει κάνει την συγγραφή, επιμέλεια και έκδοση βιβλίου πιο εύκολη από ποτέ!

Γνώση και Πράξη

Όπως λέμε στα Μουσικομαγειρέματα τα 2 αλληλένδετα συστατικά της έξυπνης διατροφής είναι η γνώση και η πράξη. Αν θες να τρώς έξυπνα, πρέπει να γνωρίζεις πράγματα για τα τρόφιμα αλλά επίσης να εφαρμόζεις αυτά που μαθαίνεις. Το ίδιο ισχύει σε όλα τα πράγματα. Για να πετύχεις οτιδήποτε χρειάζεσαι τι απαρραίτητες γνώσεις και πληροφορίες. Η γνώση από μόνη της δεν είναι αρκετή. Η γνώση από μόνη της δεν είναι δύναμη. Είναι απαρραίτητο να βάλεις σε εφαρμογή έστω και λίγα από αυτά που μαθαίνεις.

Το Γέλιο έχει τα οφέλη της Γυμναστικής

Οι ερευνητές στο Loma Linda University of California ανακάλυψαν οτι οι επιπτώσεις που έχει το γέλιο για το σώμα σου είναι παρόμοιρες με τις επιπτώσεις που έχει γυμναστική μέτριας έντασης, κυρίως στο θέμα της έκκρισης υπερευεργετικών ορμονών στο σώμα. Γέλα λοιπόν! Κάνει καλό… Κυρίως για όσους δεν έχουν χρόνο για γυμναστική, μπορεί να τους είναι ευκολότερο να βρουν χρόνο για να γελάσουν..!

10 Μαθήματα ζωής στην κορυφή του Ολύμπου

Τον Αύγουστο του 2004 έζησα μία μοναδική εμπειρία που άλλαξε πολύ τη φιλοσοφία μου για τη ζωή.. Αυτή η ανάβαση ήταν για μένα ένα σχολείο. Βλέποντας το βίντεο σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας δέκα μαθήματα από τα οποία σίγουρα μπορείτε να αποκομίσετε κάτι κι εσείς. Δείτε το βίντεο και μετά διαβάστε τη συνέχεια.

Η λύση στην κρίση με ένα τραγούδι

Θέλω απλά να σας χαρίσω ένα τραγούδι που έφτιαξα με τη βοήθεια 2 εξαιρετικών φίλων συνδημιουργών, του Στάθη και του Ερμή. Ένα τραγούδι που δίνει την απάντησή μας στην Οικονομική Κρίση. Είναι το τραγούδι που νικάει το φόβο της κρίσης και δίνει ένα σαφές μήνυμα. Εμείς πιστεύουμε ότι τη λύση είναι μέσα μας. Ότιδήποτε χρειαζόμαστε είναι μέσα μας. Μπορεί ήδη να το έχουμε καταλάβει. Καιρός να το εφαρμόσουμε και να το μεταδώσουμε στους γύρω μας. Θέλω απλώς να σας αφιερώσω αυτό το τραγούδι και να επιχειρήσω με αυτό τον τρόπο να σας δώσω δύναμη και κουράγιο. Βοηθήστε μας να το διαδώσουμε.

Τι, Γιατί και Πως; Οι 3 μαγικές Ερωτήσεις

Είτε θες να χάσεις κιλά, είτε θες να βρεις δουλειά, είτε θες να βρεις ταίρι, είτε θες να πετύχεις επαγγελματικά, είτε θες? να σώσεις τον κόσμο, ότι κι αν θες μπορείς να πετύχεις αν 1) Ξέρεις ακριβώς τι θες 2) Έχει λόγους και κίνητρα για να το αποκτήσεις και 3) Έχεις ένα δοκιμασμένο πλάνο για να ακολουθήσεις. Αυτές οι 3 ερωτήσεις είναι καθοριστικές κάθε φορά που θες να πετύχεις κάτι. Πρώτα πρέπει να ξέρεις τι ακριβώς θέλεις, μετά πρέπει να έχεις πολλά «γιατί», δηλαδή λόγους για να το πετύχεις και τέλος χρειάζεται ένα σχέδιο δράσης που να σου λέει πως θα το πετύχεις.

Ζητείται πιλότος…

Τον τελευταίο καιρό μου έρχονται συνεχώς στο μυαλό όλα τα ταξίδια που έκανα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Όλοι οι υπέροχοι άνθρωποι που γνώρισα και που μου έδειξαν τι σημαίνει Ελληνική φιλοξενία. Όλες οι μαμάδες που μου άνοιξαν την πόρτα του σπιτιού τους και με υποδέχτηκαν σαν δικό τους παιδί. Σκέφτομαι πόσο όμορφη είναι αυτή η χώρα και πόσο τυχερός είμαι που είχα την τύχη να δω όλες αυτές τις ομορφιές. Από την Κρήτη ως τον Έβρο και από τα Δωδεκάνησα ως την Κέρκυρα, σε κάθε πόλη, σε κάθε νησί, σε κάθε χωριό, άφησα ένα μέρος του εαυτού μου… Και καθώς σκέφτομαι όλες αυτές τις όμορφες στιγμές δακρύζω και αγανακτώ με την κατάσταση στην οποία έφτασε η Ελλάδα.

Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας – Το πιο σημαντικό μάθημα του καλοκαιριού

Καλό καλοκαίρι!… Ενα από τα πιο διδακτικά παραμύθια που υπάρχουν! Αυτό το παραμύθι είναι καλό να το διαβάσουμε και να το ακούσουμε όλοι μας ξανά και ξανά φέτος το Καλοκαίρι γιατί από ότι φάινεται, έρχεται βαρύς χειμώνας. Εσύ τι είσαι περισσότερο; Μυρμήγκι ή Τζίτζικας; Ακούστε το παραμύθι από τη σειρά “Άμπρα Κατάμπρα”, που ήταν τα αγαπημένα μου όταν ήμουν μικρός!

3 απλές Συμβουλές Διατροφής για περισσότερη Ενέργεια

Σε αυτό το βιντεάκι που τράβηξα στο Golden Gate Park του San Francisco, θα μάθεις 3 απλές διατροφικές Συμβουλές για περισσότερη Ενέργεια κατά τη διάρκεια της μέρας. Γράψου στο Newsletter Θετικής Ενέργειας για να το δεις.

San Francisco και Experts Academy

Την Τετάρτη αναχωρώ για San Francisco για να παρακολουθήσω το σεμινάριο Experts Academy με τον Brendon Burchard. Ανυπομονώ, όχι μόνο επειδή πρόκειται για μία από τις πόλεις που εδώ και καιρό ονειρεύομαι να επισκεφθώ αλλά και επειδή αυτά που θα μάθω θα αλλάξουν κατά πολύ τον τρόπο που δουλεύω. Τις 2 τελευταίες μέρες που θα έχω ελεύθερες θα προσπαθήσω να δω όσο περισσότερα μπορώ στην περιοχή και να βγάλω φωτογραφίες και βίντεο!

Το μυαλό είναι μία κατσαρόλα

Οι σκέψεις υλοποιούν μία εμπειρία. Με αυτή τη διαδικασία δημιουργείς το μέλλον σου. Όλα λοιπόν εξαρτώνται απόεσένα και αν μάθεις πώς να σκέφτεσαι έχεις αποκτήσει την απόλυτη δύναμη και ελευθερία. Η Επιστήμη της ζωής είναι η επιστήμη της σκέψης. Το μεγάλο ερώτημα είναι: Από πού προέρχονται οι σκέψεις και πως μπορούμε να τις ελέγχουμε έτσι ώστε να είναι θετικές; Είναι τόσο απλό το να σκεφτόμαστε θετικά;

6 πράγματα που μπορείς να κάνεις αν δεν έχεις Ενέργεια.

Είναι κάποιες φορές που ξεμένουμε από ενέργεια και νιώθουμε καταβεβλημένοι. Μπορεί να κάθεσε για πολή ώρα μπροστά στον υπολογιστή, να έχεις πιεστεί ψυχολογικά από κάποια κατάσταση, να έχει προηγηθεί έντονη σωματική δραστηριότητα με αποτέλεσμα να μη έχεις όρεξη για τίποτα. Όποτε βρεθείς σε αυτή την κατάσταση είναι χρήσιμο να γνωρίζεις τα παρακάτω 6 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να ανακτήσεις γρήγορα τις δυνάμεις σου και να ξαναβρείς την ενέργειά σου.

Διατροφή, Κίνηση, Ξεκούραση για το Μυαλό

Έχεις προσέξει πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στην ενέργειά σου ο τρόπος που σκέφτεσαι; Όσο σημαντικά είναι τα τρία θεμέλια της Διατροφής, της Κίνησης και της Ξεκούρασης σε σωματικό επίπεδο, άλλο τόσο είναι και σε νοητικό επίπεδο. Όσο και αν φροντίζεις το σώμα σου, αν ζεις μέσα στο αρνητικό στρες, κάνεις συνεχώς αρνητικές σκέψεις και έχεις τριγύρω σου αρνητικούς ανθρώπους, η ενέργειά σου δεν πρόκειται ποτέ να είναι στα επίπεδα που επιθυμείς. Είναι λοιπόν σημαντικό να προσέχεις την Διατορφή, την Κίνηση και του Ξεκούραση του μυαλού σου όπως προσέχεις και του σώματος.

Η γνώση από μόνη της δεν είναι αρκετή

Αν η γνώση από μόνη της ήταν αρκετή, θα ήταν εύκολο να είχαμε όλοι περισσότερη ενέργεια, καλύτερη υγεία, το ιδανικό μας βάρος, άψογη φυσική, δύναμη και καλή διάθεση. Είμαι σίγουρος ότι έχετε δει τη λίστα εκατοντάδες φορές σε βιβλία, περιοδικά, εκπομπές, εφημερίδες και ιστοσελίδες. Ξέρω ότι ήδη ξέρεις τι χρειάζεται να κάνεις: Να πίνεις περισσότερο …

Αληθινή Αγάπη και Ιδανική Σχέση

Μέρα σήμερα που ήταν με έπιασε η φιλοσοφία μου περί αγάπης και ιδανικής σχέσης. Εγραψα διάφορα που σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας… σαν ενδειξη της αγάπης μου προς εσάς! 😉

Πως να γίνεις πετυχημένος και ακριβοπληρωμένος “Γκουρού”

Τα τελευταία 6 χρόνια της ζωής μου ακολουθώ και μελετώ πολλούς κορυφαίους experts σε διάφορους τομείς. Εκτός από το αντικείμενο που ο καθένας από αυτούς διδάσκει, μελετάω σχολαστικά και τον τρόπο με τον οποίο ο καθένας από αυτούς πλασάρεται, πακετάρει τις γνώσεις του, προωθεί τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του και πουλάει τον εαυτό του. Αυτή η έρευνα ήταν για μένα πολύ εντατική επειδή κατάλαβα πως αυτό το πράγμα θέλω να κάνω κι εγώ στη ζωή μου. Ανεξάρτητα από το αντικείμενο, αυτό που θέλω είναι να διδάσκω και να βοηθώ ανθρώπους.

Διάλεξε μουσική ανάλογα με το πως θες να νοιώθεις!

Η μουσική ενεργοποιεί τα συναισθήματα και διεγείρει τη φαντασία και την σκέψη. Είναι ένας τρόπος για να εκφραστείς και ένα εργαλείο που μπορείς να χρησιμοποιείς προς όφελός σου στην καθημερινή σου ζωή. Η μουσική μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεσή, να αφυπνίσει τη δημιουργικότητά σου και να ενδυναμώσει την αποφασιστικότητα σου. Η μουσική είναι μία ανεκτίμητη δύναμη που όταν χρησιμοποιούμε σωστά, ζούμε καλύτερα. Για το λόγο αυτό οφείλουμε να επιλέγουμε με προσοχή τη μουσική επιμέλεια στο soundtrack της ζωής μας.

Η ανιδιοτέλεια είναι επικερδής

Τον τελευταίο καιρό έχω κάνει πολλές συζητήσεις με έφηβους, μαθητές, φοιτητές. Γνωρίζω δημιουργικούς νέους με όνειρα, ξύπνιους και εφευρετικούς νέους με ταλέντα και εξαιρετικές δυνατότητες. Νέους που αν και εκφράζουν έναν φόβο για το άγνωστο που επιφυλάσσουν οι καταστάσεις των καιρών, δε θέλουν να κάτσουν με σταυρωμένα χέρια. Νέους που θέλουν να μπουν στη δράση και να δημιουργήσουν ένα καλύτερο αύριο.

Μην τα παρατάς!

Έχουν ποτέ υπάρξει στιγμές που θα ήθελες να είχες κάποιον να σας δώσει κουράγιο και να μη σε αφήσει να τα παρατήσεις; Τέτοιοι άνθρωποι είναι χρυσός και πρέπει να τους αναζητούμε και να τους έχουμε γύρω μας ακόμα και αν μερικές φορές μας κάνουν να νιώθουμε άβολα. Αυτοί οι άνθρωποι μας κάνουν να ξεπερνάμε τον ίδιο μας τον εαυτό και να κάνουμε πράγματα που ούτε εμείς πιστεύαμε ότι μπορούμε. Το παρακάτω βίντεο είναι για μένα ότι πιο εμψυχωτικό έχω δει ποτέ μου. Το φέρνω στο μυαλό μου κάθε φορά που αντιμετωπίζω κάποια δυσκολία και θέλω να τα παρατήσω. Νομίζω πως ένας τέτοιος προπονητής χρειάζεται σε όλους μας!

8 Συμβουλές για Εργασία με Ενέργεια

Η προσωπική ενέργεια στο χώρο εργασίας παίζει καθοριστικό ρόλο στην αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα σου στη δουλειά. Ο σύγχρονος τρόπος διατροφής, η έλλειψη κινητικής δραστηριότητας αλλά και η αναποτελεσματική ξεκούραση μειώνουν τις σωματικές και νοητικές ικανότητες στον εργασιακό χώρο. Ακολουθούν 8 απλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να έχεις περισσότερη ενέργεια στη δουλειά.

Τι κάνεις όταν ζορίσουν τα πράγματα;

Δε θέλω ούτε να το παίξω προφήτης ούτε να φανώ απαισιόδοξος αλλά από ότι φαίνεται τη χρονιά αυτή θα ζήσουμε κάποιες πρωτόγνωρες καταστάσεις. Δεν μιλάω μόνο για την Ελλάδα αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Δε θα αναλύσω περισσότερο το πώς φτάνω σε αυτό το συμπέρασμα αλλά πιστεύω πως οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος που μπορεί δει τη συνολική εικόνα της κατάστασης και να ενημερωθεί σφαιρικά για όσα συμβαίνουν παγκόσμια μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Δε χρειάζεται να είσαι ιδιοφυΐα για να καταλάβεις ότι τα πράγματα σε εθνικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο μπορεί και να χειροτερέψουν.

Έχεις αυτό που χρειάζεσαι;

Σε αυτό το Podocast μιλάω για το ένα πιο σημαντικό πράγμα που χρειάζεσαι για να κάνεις το 2011 την καλύτερη χρονιά της ζωής σου. άκουσέ το και γράψε τα σχόλια σου από κάτω.

Ζήσε την κάθε στιγμή!

Η ζωή είναι μικρή για να τη χαραμίζεις κάνοντας κάτι που δεν αγαπάς. Κάθε λεπτό που περνάει, δεν γυρίζει ποτέ πίσω. Κάνε ένα βήμα και δες τη ζωή σου μάτι. Είναι αυτό που ζεις αυτό που ονειρευόσουν; Θέλεις να αλλάξεις κάτι; Γιατί δεν το κάνεις;

Ζωάρα

Στο ημερολόγιο μου σημειώνω που είμαι και τι κάνω κάθε μέρα που περνάει. Αυτό είναι πολύ ωραίο επειδή μπορώ να βλέπω κάθε μέρα τι έκανα ένα ακριβώς χρόνο πριν. Πέρισυ τέτοια μέρα λοιπόν ήμουν στρατιώτης στην ξάνθη και φύλαγα σκοπιά στην πύλη. Στις σκοπιές μου είχα πολύ χρόνο για φιλοσοφία και περισυλογή. Εκείνη τη νύχτα σκεφτόμουν αυτό εδώ για το οποίο θα γράψω σήμερα.

Διάλεξε τις συνήθειές σου

Οι συνήθειες είναι σαν κλωστές. Κάθε μέρα απλώνουμε μία και μετά από καιρό γίνονται σκοινί και δεν μπορύμε να τις κόψουμε. Ολες οι συνήθειες μαθαίνονται με εξάσκηση και επανάληψη. Δεν γεννιόμαστε με συνήθειες, τις μαθαίνουμε και τις ενσωματώνουμε στη ζωή μας καθώς μεγαλώνουμε. Μπορείς να μάθεις και να αποκτήσεις οποιαδήποτε συνήθεια θεωρείς χρήσιμη και επιθυμητή. Οι καλές συνήθεις είναι δύσκολο να διαμορφωθούν και διευκολύνουν την ζωή μας. Οι κακές συνήθειες είναι εύκολο να διαμορφωθούν και δυσκολεύουν τη ζωή μας. Κάποιος όμως που μεγάλωσε με αρνητικές κακές συνήθειες δεν είναι καταδικασμένος να τις κουβαλάει πάντα πάνω του. Δεν είμαστε οι συνήθειές μας.

Ένα μήλο την ημέρα

«Ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα». Η έκφραση αυτή δεν είναι ένα απλό παιχνίδι με ομοιοκαταληξίες, ούτε διατυπώθηκε στην τύχη. Αποκαλύπτει την εμπειρία γενεών και συμπυκνώνει τη σοφία τους σε μια αράδα με απλά λόγια που δυστυχώς αν και τα μαθαίνουμε μικροί συνήθως δεν τα εφαρμόζουμε μεγάλοι… «Άλλο να το λες κι άλλο να το κάνεις» θα μου πείτε. Εγώ όμως δεν θα σας δώσω δίκιο… Ακούστε γιατί:

Ελευθερία και Ευθύνη πάνε μαζί

Όταν είμαστε έφηβοι θέλουμε να μας αντιμετωπίζουν σαν ενήλικες αλλά να μας προσφέρουν τα πάντα σαν να είμαστε παιδιά. Θέλουμε όλα τα προνόμια της ενήλικης ζωής, χωρίς όμως τις υποχρεώσεις. Θέλουμε ελευθερία χωρίς ευθύνη.

Άλλαξε τη διάθεση σου στη στιγμή!

Τρία πράγματα είναι αυτά που σε επηρεάζουν το πώς νιώθεις κάθε στιγμή. Σου έχω όμως καλά νέα! Είναι τρία πράγματα που μπορείς να ελέγξεις και να αλλάξεις. Για να αλλάξεις την διάθεσή σου οποιαδήποτε στιγμή και να βάλεις τον εαυτό σου στη κατάσταση που επιθυμείς, πρέπει να συνδυάσεις συγχρόνως αλλαγές στις σκέψεις, τις λέξεις και τις πράξεις σου. Τρία είναι λοιπόν τα κλειδιά που μπορείς να χρησιμοποιείς κάθε φορά που θες να παρουσιάσεις τον καλύτερο σου εαυτό.

Η συνταγή της επιτυχίας

Καλή χρονιά! Φαντάζομαι οι περισσότεροι από εσάς βάλατε στόχους για το 2009! Είμαι σίγουρος οτι αυτή η συνταγή θα βοηθήσει ώστε κάθε ονειρεμένη σας ευχή να βγει αληθινή… Καλό μαγείρεμα! Στην κουζίνα, επιτυχία είναι να μαγειρέψετε ένα νόστιμο, υγιεινό, θρεπτικό, ευπαρουσίαστο και ωφέλιμο φαγητό που θα προσφέρει ευχαρίστηση και ικανοποίηση σ’ όποιον το δοκιμάσει. Η …

Ο Χρόνος τρώγεται

Ο χρόνος είναι πολύτιμος στην εποχή μας, και όσο δύσκολα εξασφαλίζεται, τόσο πιο ευκολότερα «τρώγεται», πολύ πιο εύκολα από το ίδιο το φαγητό. Τον «τρώμε» παντού: στο δρόμο, στη δουλειά, στις ατέλειωτες διαδρομές από τη μια άκρη της πόλης ως την άλλη. Και όσο περισσότερο τον «τρώμε» μεταφορικά, άλλο τόσο δυσκολευόμαστε να φάμε κυριολεκτικά. Στους …