Quote

Αυγό βραστό τηγανητό

IMG_4561

Σήμερα θέλω να σου παρουσίασω μια πολύ απλή και ιδιαίτερη συνταγή. Το αυγό από τη μια είναι μια πολύ  απλή  κατά τα άλλα τροφή, όταν όμως την μαγειρεύεις με τον τρόπο που θα σου δείξω το αποτέλεσμα απογειώνεται και μάλιστα με τον πιο σύντομο τρόπο. Η συνταγή αυτή υπάρχει σε πολλά site του εξωτερικού και είναι πολύ διαδεδομένη στην Αμερική. Ένα search για fried boiled eggs στο google θα σε πείσει.

Υλικά:
4 Αυγά
5-6 φρυγανιές τριμμένες
Αλάτι Ιμαλαίων Saltic
Λίγο τυρί τριμμένο
Αυγό έξτρα ωμό
Αλεύρι για κάθε χρήση ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα αυγά και αφού τα αφαιρέσουμε από το σκεύος τα καθαρίζουμε. Περνάμε το κάθε αυγό από αλεύρι, αυγό και τριμμένη φρυγανιά (με αυτή τη σειρά) σαν να κάνουμε σνίτσελ και τα βάζουμε στο τηγάνι με πολύ λάδι. Το λάδι θα πρέπει να σκεπάζει τα αυγά. Τα αυγά βραστά τηγανητά μας, είναι έτοιμα!

Extra Tip:

  • Στο κουρκούτι μπορείς να προσθέσεις προαιρετικά τυρί, αλάτι και πιπέρι.
  • Χρόνος βρασμού για σφιχτό αβγό: 9 λεπτά.

IMG_4568



Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!






image_pdfimage_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*