Quote

Bansko Ιανουάριος 2013

bansko

Το Μπάνσκο είναι σίγουρα ένα από τα πιο γνωστά χειμερινά θέρετρα. Βρίσκεται στην Βουλγαρία και έχει πάρα πολλούς επισκέπτες από Βουλγαρία και από τις γύρω χώρες. Σήμερα έχει μετατραπεί στον απόλυτο προορισμό για σκι στα Βαλκάνια χάρη στις επενδύσεις που έγιναν, στις πολύ σύγχρονες εγκαταστάσεις και στις χαμηλές τιμές που το νόμισμα της Βουλγαρίας επιτρέπει να διατηρούνται, τουλάχιστον έως τώρα.
Και ποιός δεν θέλει ή δεν έχει ήδη επισκεφθεί το υπέροχο Μπάνσκο; Είναι πραγματικά μοναδικό αφού έχει από μουσεία, χιονοδρομικά, night clubs μέχρι καζίνο,  μαγαζιά για ψώνια και πανέμορφα τοπία.

Το άλλοτε  μικρό χωριό στο όρος Πιρίν με τους λίγους κατοίκους και κάποιους περαστικούς εμπόρους έχει μετατραπεί σε πόλο έλξης πολλών τουριστών. Για να φτάσεις στο Μπάνσκο από Ελλάδα υπάρχουν πολλοί τρόποι. Το Μπάνσκο απέχει 210 χλμ από Θεσσαλονίκη και 720 χλμ από Αθήνα. Η διαδρομή περνάει από τα σύνορα του Προμαχώνα από όπου χρειάζεστε ακόμα 40 λεπτά για το Μπάνσκο. Το οδικό δίκτυο διατηρείται σε σχετικά καλή κατάσταση αφού οι Βούλγαροι φροντίζουν να διατηρούν τον δρόμο καθαρό από χιόνι. Στην διαδρομή θα συναντήσετε πολλά πούλμαν από Ελλάδα που πραγματοποιούν εκδρομές στο Μπάνσκο οργανωμένες από ταξιδιωτικά γραφεία. Το κόστος για ένα τέτοιο ταξίδι κυμαίνεται από 80 έως 150 ευρώ το άτομο και περιλαμβάνει τις μεταφορές, διαμονή σε κάποιο από τα καλά ξενοδοχεία του Μπάνσκο και δωρεάν παροχές στο χιονοδρομικό.

Ο καιρός στο Μπάνσκο χαρακτηρίζεται από ηπειρωτικό κλίμα, με ψυχρούς χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια. Περιλαμβάνει ένα μακρύ χειμώνα, με χιόνια από το Δεκέμβριο έως το Μάιο και ένα θερμό καλοκαίρι. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες παρατηρούνται κατά τους μήνες Δεκέμβριο έως Φεβρουάριο και μπορεί να φτάσουν τους -20 στις πιο ψηλές κορυφές. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η θερμοκρασία ανεβαίνει στους 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι θερμότεροι μήνες θεωρούνται ο Ιούλιος και ο Αύγουστος.

Οι εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου είναι πολύ καλές και έχουν κοστίσει περισσότερο από 100 εκ. ευρώ. Έχει 17 πίστες 70χλμ προσαρμοσμένες στο όρος Πιρίν. Αυτό που θα σε παραξενέψει σίγουρα είναι οι πολλοί Έλληνες που θα συναντήσεις ειδικά τα Σαββατοκύριακο. Ταξιδιώτες από Θεσσαλονίκη -που είναι πολύ κοντά- φτάνουν συνέχεια.

Πληροφορίες για το Μπάνσκο πήραμε από τα : mrtravel.gr & travel-deals.gr

ΒΡΕΣ ΕΔΩ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤO BANSKO

ΒΡΕΣ ΕΔΩ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤO BANSKOΜην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!


image_pdfimage_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*