Blondies - η απαντηση στα brownies


IMG_0220

Σήμερα στο happy cook μια εντυπωσιακή ξανθιά αναστατώνει το πλατώ. Βλέπεις τα brownies μπορεί να είναι πιο γνωστά , τα blondies είναι όμως πιο ιδιαίτερα. Μπορείς να φτιάξεις καταπληκτικό blondie και να έχεις αυτομάτως ένα ιδιαίτερο λευκό γλυκό και ζουμερό κέικ που ούτε είχες φανταστεί. Ξανθιά ή μελαχρινή εσύ θα αποφασίσεις. Αν και νομίζω πως στην σημερινή ξανθιά δεν θα μπορέσεις να αντισταθείς. Πάμε να δούμε τα υλικά της.

Υλικά:
300 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
250 γρ. φρέσκο βούτυρο ΒΕΑ
250 γρ. ζάχαρη
1/4 κουταλάκι αλάτι Ιμαλαίων Saltic
1 κουτάκι βανίλια ή φασόλι βανίλιας
2 αυγά γίγας ΑΥΓΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ
1 κουταλάκι baking powder
½ κουταλάκι μαγειρική σόδα
250 γρ. λευκή σοκολάτα
3 κουταλιές καρύδια

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ χτυπάς λίγο τα αυγά.

Σε μία κατσαρόλα λιώνεις το βούτυρο. Προσθέτεις τη ζάχαρη και τη βανίλια.  Το κατεβάζεις από τη φωτιά και ρίχνεις τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς. Σε ένα μπολ ρίχνεις το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, λίγο αλάτι ανακατεύεις και ρίχνεις σταδιακά το μείγμα του βουτύρου. Ανακατεύεις ώστε να μην έχει σβώλους. Ρίχνεις τη σοκολάτα και τα καρύδια και ανακατεύεις . Σε ταψί βάζεις λαδόκολλα και αδειάζεις το μείγμα. Ψήνεις για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Δες και την εκτέλεση στο βίντεο από την εκπομπή Happy Cook

Δες και ολόκληρο το επεισόδιο Happy Cook

INFO:

IMG_0234

IMG_0233