Μπουγάτσα γλυκιά με κρέμα και μήλο


IMG_9208

Η αγαπημένη μας γλυκιά μπουγάτσα σε εκδοχή με μήλο! Πρέπει να την δοκιμάσετε!

Υλικά:
Για το Ζυμάρι:
1000 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ
40 γρ. φρέσκο βούτυρο Κερκύρας ΒΕΑ
500ml νερό
1 πρέζα αλάτι Ιμαλαίων SALTIC
+εξτρά βούτυρο για το άλλειμα των φύλλων
ζάχαρη άχνη ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ

Μπουγάτσα γλυκιά:
1 λίτρο γάλα
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ
5 κουταλιές στέβια ISOSTEBIA
4 κουταλιές βούτυρο Κερκύρας ΒΕΑ
1 βανίλια
2 κρόκοι ΑΥΓΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ (ελευθέρας βοσκής)
1 μήλο KIKU
αλάτι Ιμαλαίων SALTIC

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε το φύλλο όπως στη συνταγή εδώ.

Για την κρέμα: Σε μία κατσαρόλα βάζεις το γάλα για να ζεσταθεί. Καβουρδίζεις το σιμιγδάλι με λίγο βούτυρο. Ρίχνεις τη στέβια στο γάλα και μετά ρίχνεις το σιμιγδάλι με το βούτυρο. Το αφήνεις σε μέτρια φωτιά να σιγοβράσει. Αφού το κατεβάσεις από τη φωτιά, ρίχνεις τους κρόκους και ανακατεύεις. Τρίβεις το μήλο και το στραγγίζεις.

Ανοίγεις το φύλλο, ρίχνεις την κρέμα και από πάνω ρίχνεις το μήλο και λίγη κανέλα. Την κλέινεις με το ζυμάρι και αλείφεις με βούτυρο από πάνω. Ψήνεις για 20 λεπτά. Σερβίρεις με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

 Καλή μπουγατσόρεξη!

δείτε την εκτέλεση στο βιντεο απο την εκπομπή Happy Cook


IMG_9281

INFO:

IMG_9254

Δες όλες τις μπουγάτσες που έχουμε φτιάξει στο Happy Cook:
Μπουγάτσα με σοκολάτα
Μπουγάτσα αλμυρή
Μπουγάτσα γλυκιά με κρέμα κι μήλο

IMG_9221

δείτε και το πιο τέλειο μέρος για μπουγάτσα στη Θεσσαλονίκη