Μαγειρική Οικονομία στον εξοπλισμό Κουζίνας


ΚΑΤΣΑΡΟΛΙΚΑ

Για να μαγειρέψεις, δε χρειάζεται να έχεις επαγγελματική κουζίνα με όλα τα αξεσουάρ. Καλύτερα να έχει λίγα και καλά που χρησιμοποιείς συχνά και κυρίως αντικείμενα πολυχρηστικά. Αν και είμαι «κουζινο-γκατζετάκιας», θεωρώ ότι αν κάτι έχει μόνο ένα λόγο ύπαρξης και μια μόνο χρήση είναι άχρηστο. Πιάνει άδικο χώρο και είναι πεταμένα λεφτά. Δεν υπάρχει ούτε ένα πράγμα που χρειάζεται αποκλειστικά ένα συγκεκριμένο αντικείμενο/εργαλείο το οποίο δεν έχει και κάποια δεύτερη χρήση. Συνεπώς καλό είναι η κουζίνα μας να είναι εξοπλισμένη με τέτοια αντικείμενα.

.

Διάβασε το άρθρο στο site της Μαγειρικής Οικονομίας.

.

Να και ένα ακόμα σχετικό άρθρο:

Τα 5 πράγματα που χρειάζεσαι για να αρχίσεις να μαγειρεύεις

Και τώρα μία ΣΟΥΠΕΡ ιδέα:

Ένας πολύ καλός τρόπος να κάνεις οικονομία είναι να πάρεις συσκευές από «δεύτερο χέρι». Πριν αγοράσεις κάποια μικροσυσκευή ή κουζινικό εξάρτημα, μάθε μήπως κάποιο κοντινό σου πρόσωπο έχει αυτό που ψάχνεις και μπορείς να το δανειστείς, να το «χαριστείς» ή να το αγοράσεις. Ψάξε επίσης σε μικρές αγγελίες, ιστοσελίδες δημοπρασιών και καταστήματα με χρησιμοποιημένα κουζινικά.

Και αυτή την ιδέα μπορείς να την πας ακόμα παραπέρα! Αν έχεις κάποια ηλεκτρική συσκευή ή κάτι άλλο κουζινικό που δεν χρησιμοποιείς, μπορείς να το πουλήσεις για να βγάλεις κάποια έξτρα χρήματα.

Το Νο1 site δημοπρασιών στην Ελλάδα είναι το Ricardo, στο οποίο μπορείς να αγοράσεις και να πουλήσεις σχεδόν οτιδήποτε… Η εγγραφή είναι δωρεάν… γράψου εδώ και χάζεψε πόσα πολλά πράγματα πωλούνται εκεί..!

Αν ψάχνεις και κάτι να αγοράσεις καινούριο, πολύ καλές τιμές σε μαγειρικά σκεύη και κουζινικά εργαλεία έχει στο Buldoza.gr, στην κατηγορία “Σπίτι”.

Αν θες κι άλλες συμβουλές Μαγειρικής Οικονομίας, ρίξε μια ματιά στο βιβλίο. Είναι πολύ χρήσιμο και αποτελεί εξαιρετική επένδυση, αφού πολύ γρήγορα “βγάζει” τα λεφτά του αν βάλεις σε εφαρμογή αυτά που περιέχει.. Θα το βρείς εδώ.