Μουσικομαγειρέματα στο Διαβητικό Χωριό 12-13/11/11


Tο Σάββατο και την Κυριακή 12 και 13 Νοεμβρίου αντίστοιχα , 12:00 με  14:00 , θα βρίσκομαι στην τέντα της διατροφής με στόχο την παρασκευή υγιεινών συνταγών μέσω της παράστασης «Μουσικομαγειρέματα» , στο “ΔΙΑΒΗΤΙΚΟ” ΧΩΡΙΟ που θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίο του Άρεως.

ΔΙΑΒΗΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής και υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων καθώς και όλων των Ιατρικών Επιστημονικών Εταιρειών που εμπλέκονται με το Σακχαρώδη Διαβήτη (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΠΟΔΙΟΥ, ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΡΔΙΟΜΕΤΑΒΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΚΙΝΔΥΝΟΥ), διοργανώνει, κεντρική εκδήλωση ευαισθητοποίησης του κοινού και εκπαίδευσης των πασχόντων, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Διαβήτη (14η Νοεμβρίου 2011).


Η κεντρική ιδέα της εκδήλωσης είναι να δημιουργηθεί ένα «Διαβητικό χωριό» με γειτονιές, διαδραστικά παιχνίδια και δρώμενα και θεματολογία που θα αφορά στο Σακχαρώδη Διαβήτη, όπως: Υπογλυκαιμία, Αυτοέλεγχος, Διατροφή, Άθληση, Ινσουλινοθεραπεία & αντλίες, θεραπείες ? τεχνολογία κ.α.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 -13 -14 Νοεμβρίου 2011 στο Πεδίον του Άρεως και θα χρησιμοποιηθεί και μία αίθουσα του γειτονικού ξενοδοχείου PARK για σχετικές ομιλίες.
Η δομή της εκδήλωσης θα είναι θεματικές ?γειτονιές? στον εξωτερικό χώρο, με τη μορφή τεντών, όπου θα υπάρχει η παρουσία ιατρών, προκειμένου να παρέχουν συμβουλές στον κόσμο και θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με διαδραστικό περιεχόμενο, ενώ στην αίθουσα Ξενοδοχείου, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες-ελεύθερη συζήτηση από ιατρούς και άτομα με Σ.Δ. Επίσης θα γίνονται και δωρεάν μετρήσεις σακχάρου καθώς και άλλες προληπτικού χαρακτήρα ενέργειες στους επισκέπτες.