Quote

Μουσικομαγειρέματα με Σοκολατολιχουδιές

Το περασμένο Σάββατο κάναμε μία μικρή Μουσικομαγειρική παράσταση στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar των εκπαιδευτηρίων Δούκα. Περάσαμε πολύ όμορφα..! Πάντα περνάμε όμορφα όταν είμαστε με πολλά παιδιά και κυρίως με παιδιά σαν αυτά που είχαμε μαζί μας!… Γεμάτα ενέργεια, χαμόγελο και όρεξη να μαγειρέψουν και να μάθουν χρήσιμα πράγματα για το φαγητό και τη διατροφή!

Χορέψαμε, τραγουδήσαμε, και είπαμε πολλά για τα τρία θεμέλια της ενέργειας: Διατροφή, Κίνηση, Ξεκούραση. Είπαμε για το πως για να είμαστε καλοί μαθητές στο μάθημα της διατροφής δεν αρκεί μόνο να ξέρουμε πολλά αλλά και να κάνουμε. Για το λόγο αυτό δε μείναμε  στα λόγια.

Συνταγές με σοκολάτα

Φάγαμε το μηλαράκι μας σε μία απλή συνταγή, το γιαουρτόμηλο, και ετοιμάσαμε όλοι μαζί το Μαγικό Χυμό της Ενέργειας! Πάνω από όλα καταλάβαμε πως το πιο σημαντικό συστατικό σε κάθε συνταγή είναι η καλή μας διάθεση και πως όταν μέσα σε αυτό που φτιάχνουμε βάζουμε τη θετική μας ενέργεια και όλη μας την αγάπη, το αποτέλεσμα μας εκπλήσσει ευχάριστα!

Το τέλειο ήταν ότι έγινε και ένα σούπερ διαγωνισμός Σοκολατολιχουδιάς. Μαμάδες και παιδιά ετοίμασαν μοναδικές συνταγές με κοινό συστατικό τη Σοκολάτα. Η ποικιλία ήταν απίστευτη! Από κεικ, σοκολατάκια, μπισκότα, brownies, κρέμες, muffins και μους, μέχρι τούρτες,  πάστες, κορμούς και προφιτερόλ. Η χαρά του κάθε σοκολατολάτρη!

Η αποστολή για τους 5 κριτές δοκιμαστές ήταν δύσκολη. 2 από αυτούς ήμασταν ο Μιχάλης και Εγώ.  Συμφωνήσαμε ότι το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό και υπήρξαν πάνω από 10 “σοκοδημιουργίες” που θα μπορούσαν κάλλιστα να κερδίσουν. Δώσαμε 3 βραβεία που ξεχώρησαν και πιάσαν συνολικά την υψηλότερη βαθμολογία.

Οι τρεις νικητήριες συνταγές ήταν όχι μόνο γευστικά εκπληκτικές αλλά επίσης όμορφες και πανέξυπνες.
Οι νικητές του διαγωνισμού σοκολατολιχουδιάς κέρδισαν ένα βιβλίο «Μαγειρική Οικονομία». Τα γλυκά στη συνέχεια εξαφανίστηκαν! Πουλήθηκαν και τα χρήματα πήγαν στο ταμείο του Bazaar για φιλανθρωπικό σκοπό.

Ευχαριστούμε όλους όσους βρεθήκατε εκεί! Ήταν χαρά μας και τιμή μας να συμμετέχουμε σε αυτή την εκδήλωση. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου!
Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!


image_pdfimage_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*