Quote

Φακέικ

IMG_0143

Το φακέικ είναι μια φανταστική ιδέα για να φας λίγο περισσότερες φακές με έναν πολύ ευχάριστο τρόπο. Ίσως σας φανεί λίγο παράξενο όμως όταν το δοκιμάσετε είμαι σίγουρος πως θα αλλάξετε γνώμη. Πάμε να δούμε πως θα φτιάξουμε το φακεικ και θα καταπλήξουμε τα πλήθη.

 Υλικά:
1 κούπα φακές Θεσσαλικός Ανθός
1 κούπα νερό
1 κούπα αλεύρι Ολικής Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
1 κούπα γάλα ΑΡΙΑΝΙ ΚΟΡΦΗ (ή φυτικό γάλα για νηστίσιμη συνταγή)
4 κουταλιές ελαιόλαδο ARISTON
2 κουταλιές ταχίνι ΚΑΝΔΥΛΑΣ
1 κουταλάκι αλάτι Ιμαλαΐων Saltic
1 κουταλάκι baking powder
κύμινο ΜΠΑΧΑΡ
λευκό πιπέρι ΜΠΑΧΑΡ
κόλιανδρο τριμμένο ΜΠΑΧΑΡ

Εκτέλεση:

Σε ένα μούλτι χτυπάς τις φακές και τις βάζεις σε ένα μπολ. Βάζεις το αλεύρι ολικής , κύμινο, κόλιανδρο, λευκό πιπέρι, αλάτι, μπέικιν και ανακατεύεις. Λαδώνεις μια φόρμα για κέικ και βάεις μια λαδόκολλα. Απλώνεις το μείγμα και ψήνεις για 40 λεπτά στους 175 βαθμούς.

 

Δες και την εκτέλεση στο βίντεο από την εκπομπή Happy Cook

IMG_0151

INFO:

  • Η φακή είναι ένα από τα πρώτα φυτά που ξεκίνησε να καλλιεργεί συστηματικά ο άνθρωπος.

  • Η καλλιέργεια της φακής ήταν γνωστή στην αρχαία Αίγυπτο, ενώ Έλληνες , Εβραίοι και Ρωμαίοι την καλλιεργούσαν και την κατανάλωναν.

  • Οι φακές έχουν μεγάλη θρεπτική αξία πλούσια σε σίδηρο, φώσφορο, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και βιταμίνες Β.

IMG_0140

Το φακεικ μπορει να γινει και σε μορφή μπιφτεκιού και να γίνει λαχταριστό μπέργκερ.

IMG_0216



Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!






image_pdfimage_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*