Φασόφελ


IMG_9975

Το φαλάφελ το κάναμε σε προηγούμενη εκπομπή μας και το λατρέψατε. Ειδικά από τους vegan και vegetarian της Ελλάδας λάβαμε πολύ καλά σχόλια. Βέβαια και όλοι οι υπόλοιποι μας είπατε πολύ καλά λόγια για αυτό και εμείς αποφασίσαμε να σας φτιάξουμε μια ιδιαίτετη παραλλαγή του φαλάφελ με φασόλια. Δηλαδή το φασόφελ.

 

Υλικά:
½ πακέτο φασόλια Θεσσαλικός αγρός
1 μέτριο κρεμμύδι
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
½ κούπα μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
1 κ.γλ. κόλιανδρο, τριμμένο ΜΠΑΧΑΡ
½ κ.γλ. κύμινο, τριμμένο ΜΠΑΧΑΡ
½ κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι ΜΠΑΧΑΡ
? κ.γλ. πιπέρι καγιέν ή πάπρικα ΜΠΑΧΑΡ
αλάτι Ιμαλαίων Saltic
½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
4 κουταλιές αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
ελαιολαδο CRETANTHOS
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Βράζεις τα φασόλια και τα στραγγίζεις. Τα βάζεις στο μίξερ μαζί με χυμό λεμόνι και ξύσμα λεμονιού, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, φρέσκο κρεμμυδάκι, μπέικιν, μαϊντανό, ελαιόλαδο, κόλιανδρο, κύμινο, πάπρικα, πιπέρι φρεσκοτριμμένο και τα χτυπάς. Βάζεις στο μείγμα το αλεύρι και ανακατεύεις. Τα πλάθεις , τα αλευρώνεις και τα τηγανίζεις.

Δες εδώ και την εκτέλεση σε video από την εκπομπή Happy Cook

 IMG_9973

INFO:

IMG_9980

Δες όλες τις συνταγές του επεισοδίου:
Ομελέτα Φούρνου με κοτολουκάνικα και πιπεριές
Σαλατα με παντζάρι και γαύρο μαρινάτο
Φασόφελ

IMG_9968