Quote

ΗΜΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ αυτό το ΠΣΚ

Food Days: Το κορυφαίο γαστρονομικό event της χρονιάς αυτό το ΣΚ στο Μουσείο Μπενάκη. Δείτε το πρόγραμμα! Έχει πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, παρουσιάσεις και δραστηριότητες. Εγώ έχω cooking show Σάββατο στις 5 και είμαι συντονιστής στην παρουσίαση food blogging την Κυριακή 17:00-19:00. Σας περιμένω εκεί!! 🙂

food-days

ΗΜΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ της οδού Πειραιώς

24, 25 & 26 Μαΐου 2013

Μία πρότυπη διοργάνωση για την καινοτομία & τον ελληνικό πολιτισμό των γεύσεων

Mια πρωτότυπη συνάντηση μαγιάτικης συγκομιδής συναρπαστικών ιστοριών γεύσης… αποτελούν οι «Ημέρες Γαστρονομίας – Ονομασία Προέλευσης Ελληνική», με στόχο την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας και τη διεθνή προβολή των αυθεντικών και μοναδικών προϊόντων διατροφής της χώρας μας. Μία διαφορετική για τα ελληνικά δεδομένα προσέγγιση που αναζητά τη σύγχρονη διατύπωση της ταυτότητας της ελληνικής γεύσης, η οποία ανάγει την υπόστασή της στη διατήρηση και συνέχιση μιας πολιτισμικής παράδοσης χιλιάδων ετών.

Η συλλογική αυτή προσπάθεια, που για πρώτη φορά απευθύνεται και στους ξένους επισκέπτες της Ελλάδας, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και διοργανώνεται από τη Reason to: -φορέα προώθησης πρωτοβουλιών κοινωνικής ευθύνης- σε συνεργασία με τη Food Concepts και το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Μουσείου Μπενάκη και του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής.

Ενδεικτικά το δια-θεματικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:
* Αντιπροσωπευτική έκθεση υψηλής ποιότητας προϊόντων της ελληνικής γης από επιλεγμένους Έλληνες παραγωγούς.
* Προγράμματα μεσογειακής γευσιγνωσίας και μαγειρικής σε ειδικά σχεδιασμένο live kitchen stage από δημοφιλείς Έλληνες chefs όπως οι: Ηλίας Μαμαλάκης, Ντίνα Νικολάου, Ανδρέας Λαγός, Αλέξανδρος Παπανδρέου, Βασίλης Πορής, Ευτύχης Μπλέτσας κ.α.
* Βραδιά ελληνικών cocktails με βραβευμένους mixologists σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπως οι: Γ. Σαμαράς, Γ. Κοροβέσης, Β. Κιάκος, Β. Κυρίτσης.
* Θεματικά αφιερώματα με άξονα τη σχέση γαστρονομίας, αρχιτεκτονικής, τουρισμού και πολιτισμού, όπως: ?Η γεωμετρική διάσταση της γεύσης? από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής. ?Food origami?… από καταξιωμένα ελληνικά γραφεία design.?Η διεθνής απήχηση της new Greek cuisine? με ομιλίες και απευθείας συνδέσεις με καταξιωμένους chefs και ιδιοκτήτες εστιατορίων σε Μελβούρνη, Νέα Υόρκη, Βρυξέλλες, Κωνσταντινούπολη και Παρίσι. ?Χαρτογραφώντας τις κουλτούρες της γεύσης μέσα από την τέχνη της αφήγησης? με τη συμμετοχή καλλιτεχνών όπως οι: Ευγένιος Τριβιζάς, Τατιάνα Λύγαρη, Όλγα Μαλέα, Παναγιώτης Μπελτζινίτης, Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος. ?Ο ρόλος των media στη διαμόρφωση του γαστρονομικού χάρτη?: Μια σπάνια ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων με συγγραφείς, κριτικούς της γεύσης και food editors.
* Δωρεάν εκπαιδευτικά εργαστήρια από τον εικαστικό Αλέξανδρο Ψυχούλη, τη food styling Tina Webb κ.α.
* Δράσεις υποστήριξης πρωτοβουλιών και μύησης στην ιδιαίτερη τοπική φυσιογνωμία περιοχών όπως η Λήμνος που φέτος αποτελεί τον τιμώμενο Γαστρονομικό Προορισμό.
* Ειδική εκδήλωση για εκπροσώπους διεθνών οργανισμών, ξένων φορέων και δημοσιογραφικών δικτύων με τη συμμετοχή της Επίτροπου Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μαρίας Δαμανάκη και της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη.
* Παρουσιάσεις και ανοικτές συζητήσεις σχετικά με: καλές πρακτικές της αγροτικής παραγωγής όπως η βιοδυναμική καλλιέργεια, τις καινοτόμες πολιτικές marketing, των διαδικτυακών κοινοτήτων γεύσης (Food blogging). Θεματικές εκδηλώσεις ανάδειξης της μεσογειακής διατροφής, αλλά και μύησης σε επιλεγμένες ενότητες γνώσης όπως τα ελληνικά μανιτάρια και η τρούφα κ.α.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
– Το αναλυτικό πρόγραμμα των «Ημερών Γαστρονομίας – Ονομασία Προέλευσης Ελληνική» υπάρχει στο http://www.imeres-gastronomias.gr/component/content/article?id=58.
– Στο http://www.imeres-gastronomias.gr/xrisimes/grafeiotypou μπορείτε να βρείτε το ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (15/5/13), καθώς και σχετικό ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ σε υψηλή ανάλυση (για χρήση σε έντυπα), καθώς και σε πιο χαμηλή για web χρήση.
– Official website: http://www.imeres-gastronomias.gr
– Facebook Page: https://www.facebook.com/gastronomydays
– Facebook Event: https://www.facebook.com/events/326836727446058/
– Twitter: https://twitter.com/gastronomydays
– Instagram: http://instagram.com/imeresgastronomias
– Pinterest: http://pinterest.com/gastronomydays
– Youtube TV spot: https://www.youtube.com/watch?v=ozaF_5SZuxM&feature=youtu.be

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ: ΔΩΡΑ ΠΑΠΠΑ
τηλ.: 210 3469007211 1117146,
κιν.: 69721558696957215734, Fax: 210 3469001,
e-mails: press@reasonto.grpappa.dora@gmail.comΜην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!


image_pdfimage_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*