Quote

Food IQ: Σιτάρι


Περισσότερα FOOD IQ VIDEO Εδώ



Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!






image_pdfimage_print

2 comments

  1. Το σιταρι διατηρείται για πολύ πολύ καιρό. Αναποφλίωτο σε κενό αέρος μπορείς να το διατηρήσεις και για πανω απο 10 χρόνια.

    Ολες οι ποικιλίες φυτρώνουν σχετικά εύκολα, αρκεί να μην το έχεις ψήσει.

    Το σιτάρι μπορεί να σπάσει και να γίνει πληγούρι σε γουδι.

    Ειναι επίσης ευκολο να φαγωθεί. Μπορείς να το μουλιάσεις 5-8 ώρες και να το φας όπως ειναι. Αν δεν εχεις ρευμα αυτή είναι μία πολύ καλή λυση. Μαζι με λιγο λαδι και μερικές άγριες πρασιναδες ή αποξηραμενα βοτανα/μυρωδικά είναι ενα πολύ θρεπτικό γεύμα.

    Το αλεύρι ειναι κακή ιδέα. Χαλάει πολύ ευκολα, πιανει υγρασια και ζουζουνια και εκτός αυτού θελει δυσκολη επεξεργασια για να γινει ψωμι. Δεν μπορεί να το κανει ο οποιοσδήποτε. Εκτός αυτού χρειάζεται ψήσιμο και δουλειά!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*