Γαλοπούλα πανέ - ΓαλοπουλοBurger


IMG_5773

Είμαι σίγουρος πως υπάρχει πολύ κόσμος που φέτος δεν θέλησε να πάρει ολόκληρη γαλοπούλα αλλά παράλληλα δεν θέλει να στερηθεί και ένα ωραίο γιορτινό τραπέζι. Θέλω να σου προτείνω μια εναλλακτική συνταγή για το μαγείρεμα της κλασικής κατά τα άλλα γαλοπούλας τώρα τα Χριστούγεννα.


Υλικά Γαλοπούλα πανέ:
2 σνίτσελ γαλοπούλας (χτυπημένα φιλέτα)
1 μπολ τριμμένη φρυγανιά
100 γρ αλεύρι ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ
½ κουταλάκι Αλάτι Ιμαλαίων Saltic
1 αυγό
1 ποτήρι ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
1 μικρή φέτα τυρί για κάθε κομμάτι γαλοπούλας

Για το σερβίρισμα:
μικρά στρογγυλά ψωμάκια,
ντομάτα, μαρούλι και ξερό κρεμμύδι,
καραμελωμένα κρεμμύδια (βούτυρο-ζάχαρη)

σως για μπέργκερ:
2 κουταλιές κέτσαπ
½ κουταλάκι σόγια σως
1 κουταλάκι σιρόπι σοκολάτας

 Εκτέλεση:
Σε ξεχωριστά πιάτα βάζεις το αλεύρι , την τριμμένη φρυγανιά και το αυγό χτυπημένο με λίγο αλάτι. Κόβεις τα σνιτσελάκια και τα περνάς πρώτα από το αλεύρι , μετά από το αυγό και τέλος από την φρυγανιά , και τα βάζεις στο τηγάνι. Τα βγάζεις σε απορροφητικό χαρτί και βάζεις μια φέτα τυρί από πάνω να λιώσει. Για την σάλτσα ανακατεύεις την κέτσαπ με την σόγια σος και το σιρόπι σοκολάτας. Κόβεις τα ψωμάκια αλείφεις με τη σος και βάζεις μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι. Προσθέτεις τη γαλοπούλα και τα καραμελωμένα κρεμμύδια και το κλείνεις.

ΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

IMG_5827

Tips:

IMG_5832

Aν θέλεις να δεις το υπόλοιπο μέρος του επεισοδίου Happy Cook που είναι γέμιση με μανιτάρια, δες εδώ.

IMG_5805