Quote

Ginseng (Tζίνσενγκ) Ρίζα Θετικής Ενέργειας

ginsengΤο ginseng είναι ένα θαυματουργό βότανο, διάσημο στην κινέζικη ιατρική που θεωρείται σήμερα το πιο ευπώλητο φυτικό συμπλήρωμα σε όλο τον κόσμο. Είναι μια ρίζα με δύο απολήξεις σαν πόδια ανθρώπου, γι΄αυτό και ονομάζεται ginseng,  δηλαδή ανθρώπινη ρίζα. Ήταν επίσης γνωστό και στον αρχαίο κόσμο, αφού χρησιμοποιούνταν όχι μόνο από τους ασιάτες αλλά και από τους Λατίνους και τους αρχαίους Έλληνες, μέχρι και από τους Ινδιάνους.  Το  επιστημονικό όνομα του ginseng είναι panax, που σημαίνει στα ελληνικά πανάκεια, φάρμακο για όλες τις αρρώστιες! Τι είναι αυτό το τόσο θαυματουργό που μετατρέπει αυτήν την ρίζα σε  υπερτροφή;

.

Είναι οι τσινσενοδίδες, ουσίες που δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα πως ακριβώς δουλεύουν αλλά είναι σίγουρο ότι διεγείρουν ελαφρώς όλα τα νεύρα του οργανισμού και προκαλούν την έκκριση ορμονών, που χρειάζεται κάθε φορά ο οργανισμός. Το τζινσεγκ δεν έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει συγκεκριμένα κάποιες αρρώστιες αλλά βελτιώνει όλες τις ζωικές λειτουργίες του οργανισμού, κάνει δηλαδή ένα γενικό ρεκτιφιέ.

.

Η σπουδαιότερη ιδιότητα του είναι ότι είναι προσαρμοσιόγονο βότανο, επαναφέρει δηλαδή την ισορροπία του οργανισμού όταν αυτή δέχεται επίθεση. Μας προσφέρει αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε στην εποχή μας, γιατί σπάνια ζούμε σε ένα ισορροπημένο για τον οργανισμό μας περιβάλλον! Άλλη μια ιδιότητα του είναι ότι αυξάνει την αντίσταση του οργανισμού σε στρεσογόνους παράγοντες και χημικά ερεθίσματα και επίσης μεταφέρει οξυγόνο στα κύτταρα, διώχνοντας τις τοξίνες. Γενικά έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την πνευματική μας απόδοση και την αντοχή μας σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, ρυθμίζει την πίεση και τα επίπεδα γλυκόζης,  ανακουφίζει από τον πόνο και τονώνει την διάθεση και την λίμπιντο! Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που οι κινέζοι αυτοκράτορες αντάλλασαν το βάρος του σε χρυσό.

.

Ginseng μπορεί να βρείτε στην αγορά συνήθως μέσα σε πολυσυμπληρώματα διατροφής. Για ποιο δραστικά αποτελέσματα, προτιμήστε καθαρό ginseng,  που θα βρείτε υπό την μορφή κάψουλας ή αμπούλας. Σπάνια θα βρείτε ολόκληρη την ρίζα του φυτού και αυτή θα είναι πανάκριβη. Aν την βρείτε όμως μασουλήστε ένα μικρό κομμάτι του ή προσθέσετε το σε μικρές ποσότητες στο φαγητό σας. Μια από τις παρενέργειες που έχουν καταγραφεί είναι η αυπνία, γι΄αυτό καλύτερα να το καταναλώνετε νωρίς το πρωί. Επίσης αποφύγετε να το χρησιμοποιείτε αν έχει καρδιακά προβλήματα, αν είστε διαβητικοί ή αν είστε έγκυος- παρόλο που χρησιμοποιείται εδώ και 5.000 περίπου χρόνια, οι ιατρικές έρευνες δεν έχουν καταλήξει ακόμα σε ασφαλή συμπεράσματα.

ginseng

Μπορείς να βρεις Ginseng σε σκόνη σε κάψουλες στην Ελληνική Οικολογική Εταιρία Vivoverde από την οποία προμηθεύομαι πολλά φυσικά σημπληρώματά.

Στη Vivoverde όλα τα σημπληρώματα διατροφής είναι βιολογικά και οι τιμές είναι πολύ ανταγωνιστικές. Το μεγάλο καλό όμως είναι ότι μπορείς να γραφτείς μέλος και να πέρνεις τα προϊόντα με έκπτωση 30%.

Η εγγραφή είναι δωρεάν αλλά πρέπει να γίνει με σύσταση. Εδώ είναι η ηλεκτρονική φόρμα. (Εκεί που ζητάει όνομα ?Αναδόχου? βάζετε ?Ευτύχης Μπλέτσας? και  κωδικό αναδόχου 014781).

Η Vivoverde έχει κατάστημα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε τον κατάλογο με τα προϊόντα.Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!


image_pdfimage_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*