Γλυκιά τάρτα με μήλα και σοκολάτα


IMG_4792

Οι τάρτες είναι αγαπημένη επιλογή. Είτε είναι γλυκές είτε είναι αλμυρές. Σήμερα θα σας δείξουμε πως μπορείτε εύκολα και γρήγορα να φτιάξετε έναν γλυκό πειρασμό που μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες μεσημέρι ή απόγευμα.

Υλικά:

ζυμάρι:
1 βούτυρο 250gr
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 ολικής ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ
2 κρόκους αυγών
1 κουταλάκι ζάχαρη
½ κουταλάκι αλάτι Ιμαλαίων Saltic

Γέμιση γλυκιά:
2 μήλα ΚΙKU
½ ποτήρι παρθένο ελαιόλαδο ARISTON
½ κουταλάκι κανέλα
½ σφηνάκι κονιάκ
½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
Κομματάκια σοκολάτας
1 χούφτα καρύδια

Εκτέλεση:

Καθαρίζεις και κόβεις τα μήλα σε μικρά κομμάτια. Βάζεις στο τηγάνι λίγο λάδι και τα βάζεις στη φωτιά. Ραντίζεις τα μήλα με λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Ρίχνεις τα μήλα στο τηγάνι και ρίνεις και λίγη κανέλα και τη μαύρη ζάχαρη. Βουτυρώνεις την ταρτιέρακαι απλώνεις την ζύμη και την τρυπάς λίγο.  Την βάζεις για λίγο στον φούρνο . Περιμένεις  λίγο να εξατμιστούν τα υγρά από τα μήλα και προσθέτεις το κονιάκ.  Προσθέτεις τα καρύδια και την υπόλοιπη ζάχαρη και στο τέλος ρίχνεις και την σοκολάτα σε κομματάκια. Βάζεις το μείγμα πάνω στη βάση . Ψήνεις στην αρχή την καλύπτεις με ένα αλουμινόχαρτο.

 
Δείτε και την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:

IMG_4837

TIPS & INFO

IMG_4802

Δες πως μπορείς να φτιάξεις και τέλεια αλμυρή τάρτα με τυριά και σοκολάτα εδώ.

IMG_4773