Tα ?Gnudi? (νιούντι=γυμνά, γιατι ουσιαστικά ειναι η γέμιση για ραβιόλι ?γυμνή? απο το ζύμη) ειναι σαν νιοκι αλλά με ρικότα κι οχι με πατάτα. Ειναι πανεύκολα και πεντανόστιμα και σήμερα θα μάθουμε πως μπορούμε να τα φτιάξουμε. Προέρχονται από την Ιταλία και είναι μια υπέροχη και γευστική συνταγή που είμαι σίγουρος ότι δεν γνωρίζεις.
Υλικά:
2 αυγά μεγάλα ΑΥΓΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ
300γρ ανθοτυρο
αλάτι Ιμαλαίων Saltic
πιπέρι λευκό ΜΠΑΧΑΡ
μοσχοκάρυδο ΜΠΑΧΑΡ
4 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή ΧΡΥΣΟ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ
1 κουταλιά τριμμένη φρυγανιά
για το σερβίρισμα
1 κουταλιά βούτυρο ΒΕΑ
100γρ σάλτσα ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
μερικά φυλλαράκια δεντρολίβανο
Εκτέλεση:Σε ένα μπολ διαλύεις το τυρί και βάζεις το αυγό και τον κρόκο. Βάζεις αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, φρυγανιά και αλεύρι και ανακατεύεις. Τα πλάθεις σε μικρά κεφτεδάκια και τα βάζεις σε κατσαρόλα με νερό και αλάτι που βράζει. Αν δεν διαλυθεί είναι εντάξει, αν διαλυθεί θέλει λίγο αλεύρι ακόμα το μείγμα. Τα βράζεις για 2-2,5 λεπτά . Αφού βράσουν τα βάζεις σε κρύο νερό για να σταματήσεις ο βρασμός και τα βγάζεις.
Σε ένα τηγάνι λιώνεις το βούτυροκαι βάζεις μια σκελίδα σκόρδο. Βάζεις μέσα τα νιούντι και προσθέτεις την σάλτσα και τον βασιλικό.
Δες και την εκτέλεση στo βίντεο από την εκπομπή HAPPY COOK
INFO:
-
Εναλλακτικά σέρβιρε τα νιούντι με μυρωδικά και λίγο προσούτο ή με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια.
Δες το τζαμαικανό κοτόπουλο εδώ.
Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.
Ευχαριστώ!
Ευτύχης Μπλέτσας
Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.
Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!
Μπράβο. Είσαι πολύ καλός. Τα νιούντι μας τα έκανε η γιαγιά μου με τη διαφορά ότι δεν τα έκανε μπαλάκια , αλλά έκανε τη ζύμη μια ραύδο και την έκοβε κομματάκια. Τα σέρβιρε με λιωμένο βούτυρο και sour cream. Πιστεύω πως έτσι ειναι καλύτερα.