Ινδολούκουμα - Gulab Jamun


IMG_0355

Στο σχήμα θυμίζει λουκουμά, στην υφή τουλούμπα και στη γεύση… γαλακτομπούρεκο. Είναι το λαχταριστό Gulab Jamun. Γκουλάμπ στα ινδικά σημαίνει ρόδο μιας και το σιρόπι του είναι αρωματισμένο ροδόνερο.Τζάμουν αποκαλούνται τα φρούτα ενός γηγενούς δένδρου που μοιάζουν με δαμάσκηνα. Εμείς σήμερα θα φτιάξουμε αυτούς τους φανταστικούς ινδικούς λουκουμάδες. Πάμε να δούμε πως.

Υλικά:
Για τη ζύμη

200 γραμμάρια γάλα σε σκόνη (πλήρες κατά προτίμηση)
50 γραμμάρια αλεύρι χρυσό ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ
2-3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο γάλακτος ΒΕΑ
6 κουταλιές της σούπας χλιαρό γάλα (όσο πάρει η ζύμη)
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
άφθονο ηλιελαιο για το τηγάνισμα (και με το ελαιόλαδο πάντως μια χαρά βγήκαν)

Για το σιρόπι
300 γραμμάρια ζάχαρη
300 γραμμάρια νερό
2-3 κουταλιές χυμό lime (ή λεμονιού) για να μη ζαχαρώσει το σιρόπι
2 κουταλιές ροδόνερο
3-4 σπόρους κάρδαμο ( κακουλέ ) ανοιγμένους ή κοπανισμένους στο γουδί
προαιρετικά ελάχιστο Κρόκο Κοζάνης (σαφράν)

Για τη διακόσμηση
ινδοκάρυδο

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνεις το γάλα σε σκόνη, μπέικιν, αλεύρι, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύεις και τα πλάθεις μπαλάκια. Τα τηγανίζεις σε μέτρια φωτιά.
Για το σιρόπι: Βάζεις νερό, ζάχαρη και χυμό λεμονιού σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν. Πριν σιροπιάσεις τα ινδολούκουμα ρίχνεις στο σιρόπι ροδόνερο. Σιροπιάζεις τα ινδολούκουμα και σερβίρεις με ινδοκάρυδο.
Δείτε και το βίντεο απο την εκπομπή Happy Cook

IMG_0405

INFO:

IMG_0358

IMG_0366