Σπιτικά Fish Sticks (κροκέτες ψαριού)


IMG_8234
Ψαροκροκέτες! Είναι ο πιο εύκολος τρόπος να φάνε ψάρια ακόμη και αυτοί που δεν τρώνε. Τα μικρά παιδιά τις λατρεύουν και είναι μια τέλεια λύση για να εντάξουν τα ψάρια στο διαιτολόγιό τους. Επειδή δεν είναι ανάγκη να αγοράζεις τις έτοιμες κροκέτες εμείς σήμερα θα φτιάξουμε τέλειες κροκέτες ψαριού που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά:
1 αυγό
1 μπολ τριμμένη φρυγανιά ολικής άλεσης
χυμός από 1 λεμόνι (σερβιρισμα)
1 κουταλάκι ρίγανη ΜΠΑΧΑΡ
1 κουταλιά ελαιόλαδο ARISTON
1 φιλέτο ψαριού κομμένο σε λωρίδες
αλάτι Ιμαλαίων SALTIC
αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ

Εκτέλεση:

Κόβεις το ψάρι σε μακρόστενα κομμάτια. Σε ένα πιάτο χτυπάς το αυγό, σε άλλο πιάτο βάζεις τη φρυγανιά με λίγη ρίγανη, και σεέλλο πιάτο βάζεις το αλεύρι. Πανάρεις πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και μετά στη φρυγανιά. Αν θέλεις τα τηγανίζεις σε καυτό λάδι ή τα ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο  στους 190 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Δείτε και το βιντεο απο την εκπομπή μας Happy Cook στον ΣΚΑΙ


IMG_8240

INFO:

IMG_8235

ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ:

Ο καθένας είναι μεγαλοφυΐα, αλλά αν κρίνεις ένα ψάρι από την ικανότητά του να σκαρφαλώσει σ΄ ένα δέντρο, θα περάσει όλη του τη ζωή πιστεύοντας πως είναι ηλίθιο.

Αλβέρτος Αϊνστάιν, 1879-1955, Γερμανοεβραίος φυσικός

Ερώτηση κοινού:

Τι ψάρι μπορώ να χρησιμοποιήσω για να φτιάξω κροκέτες ψαριού;

Στις κροκέτες ψαριού μπορείς να χρησιμοποιήσεις λευκά ψάρια όπως μπακαλιάρο, πέρκα ή γαλαίο. Καλύτερα να μην επιλέξεις ψάρι με κόκκαλα γιατί θα πρέπει να γίνει πολύ καλό φιλετάρισμα.

 IMG_8243