Βατερλώ | Happy Traveller


IMG_5992

Η κωμόπολη με το όνομα Βατερλώ που βρίσκεται κοντά στις Βρυξέλλες έμελλε να γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο εξαιτίας της μάχης που έγινε στα περίχωρά της μεταξύ των Γάλλων και των Άγγλων. Εκεί μας οδήγησαν και εμάς τα βήματά μας και κάναμε μια μικρή βόλτα στην εκκλησία, τα μικρά μαγαζάκια και τους δρόμους του Βατερλώ. Ενδιαφέρον μέρος και ακόμη πιο ενδιαφέρουσα ιστορία.

IMG_5924 IMG_5929 IMG_5933 IMG_5935

Εκεί στο Βατερλώ δοκιμάσαμε αλμυρή τάρτα με σπανάκι και μας άρεσε πολύ καθώς ήταν από πολύ ενδιαφέρον κεντρικό φούρνο και αρκετά γευστικό.

IMG_5962

IMG_6003

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το μέρος όπου έλαβε χώρα η μάχη του Βατερλώ. Εκεί πήγαμε με το αμάξι και και είδαμε το περήφανο λιοντάρι στην κορυφή του λόφου. Είναι ένα πολύ όμορφο μέρος που αξίζει να το επισκεφθείς καθώς δεν θυμίζει καθόλου πεδίο πολέμου.

IMG_6007

Το πεδίο μάχης απέχει περίπου 13 χλμ. από τις Βρυξέλλες και περίπου 1,6 χλμ. από την πόλη του Βατερλώ. Εκεί σήμερα κυριαρχεί ένα μεγάλο μνημείο, ο Λόφος του Λιονταριού. Η Μάχη του Βατερλώ έγινε την Κυριακή 18 Ιουνίου 1815 κοντά στο Βατερλώ της Φλάνδρας, στο σημερινό Βέλγιο. Εκεί ο γαλλικός στρατός με αυτοκράτορα τον Ναπολέοντα Α΄ ηττήθηκε από τον στρατό του Εβδόμου Συνασπισμού.

IMG_6038 IMG_6046