Χούμους με Ταχίνι


Το χούμους είναι μια πολύ αγαπημένη συνταγή με ανατολίτικες ρίζες. Φτιάχνεται με ρεβύθια και ταχίνι και υπάρχουν πολλές παραλλαγές. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να βάλουμε περισσότερα όσπρια στην διατροφή μας και να διανθίσουμε τις επιλογές μας σε κρέμες που μπορούμε να αλλείψουμε στο ψωμί.

χουμους

Το χούμους είναι ιδανικό για σάντουιτς μαζί με ψητά λαχανικά και μαρούλι. Είναι επίσης ιδανικό για ορεκτικό πάνω σε ψωμάκια ή για ντιπ με κριτσίνια ή κομμένα λαχανικά.

hummus

Τα 2 βασικά συσταστικά του χούμους, τα ρεμύθια και το ταχίνι δίνουν πολλά θρεπτικά συστατικά οπως πρωτεϊνες και ασβέστιο. Ειδικά αν νηστεύεις ή είσαι vegan, το χούμους άξια μπορεί να αποτελέσει μια κορυφαία διατροφική λύση!

Δες το βίντεο και δοκίμασε το!

ΥΛΙΚΑ

150 γρ. βρασμένα ρεβυθια (1 μπολ, δες το βιντεο)
50 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι
1/2 λεμόνι
Από 1 πρέζα κάρυ, κύμινο, πάπρικα
1 κουταλάκι σόγια σος
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
αλάτι, πιπέρι
Λίγο νερό

 

Χρησιμοποιούμε αυτό εδώ το multi από κατάστημα vicko  που είναι τώρα σε προσφορά 9.90 ευρώ.

Η Εκτέλεση είναι πολύ απλή! βάζεις τα υλικά στο μούλτι και χτυπάς να γίνουν κρέμα. Αφού πρώτα χτυπήσεις μία φορά βάλε λίγο νερό μέσα. Προσοχή μην βάλεις πολύ και γίνει πολύ ρευστή η κρέμα. Στην πορεία δοκίμασε και βάλε λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά ανάλογα με το πως σου αρέσει.

Καλή όρεξη!

houmous