Εκδήλωση για την παγκόσμια Ημέρα Διατροφής


Περιγραφή δράσης για την Παγκόσμια Ημέρα της Διατροφής 16 Οκτωβρίου 2012

Η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσής Π.Ε. Β΄ Αθήνας, μετά από πρόσκληση του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεταμόρφωσης,  οργανώνει δράση για τους μαθητές του Σχολείου την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής.

Στο πρώτο μέρος της δράσης θα παρουσιαστεί το θέμα της Διατροφής σε μια ευρύτερη παγκόσμια διάσταση, σαν κοινωνικό ζήτημα και ζητούμενο. Σκοπός μας είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε μείζονα κοινωνικά προβλήματα, όπως είναι ο υποσιτισμός και η έλλειψη καθαρού νερού, αλλά και η  ευρεία διάχυση των αρχών και προτεραιοτήτων της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Ο σεβασμός των Δικαιωμάτων των Παιδιών ιδιαίτερα σήμερα, λόγω της οικονομικής – και όχι μόνο – κρίσης, καθίσταται αναγκαίος περισσότερο από ποτέ. Αρωγός μας είναι η συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF μέσα από το  Εκπαιδευτικό Πρόγραμμά της για τα Δικαιώματα των Παιδιών.

Την παρουσίαση θα κάνει η Σιαφαρίκα Ευαγγελία, με την ιδιότητα του μέλους της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF

Στο δεύτερο μέρος της δράσης οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στα «Μουσικομαγειρέματα», ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα που δημιουργεί τις κατάλληλες μαθησιακές συνθήκες, ώστε να προσεγγίσουν οι μαθητές την εκπαίδευση για τη διατροφή με τρόπο παιγνιώδη και ευχάριστο. Τραγούδι, μουσική, χιούμορ, κέφι,  βιωματικές διαδικασίες, κουίζ και παιχνίδια μεσολαβούν στη γνωριμία των παιδιών με τρόφιμα και υλικά.  Στόχος μας είναι να γνωρίσουν τα παιδιά τις βασικές αρχές της  σωστής διατροφής και να καταλάβουν ότι ο υγιεινός τρόπος ζωής μπορεί να είναι ταυτόχρονα και απολαυστικός και ευχάριστος. Τα «Μουσικομαγειρέματα» θα παρουσιάσει ο Ευτύχης Μπλέτσας.

ΠΑΓΚΙΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΕΥΤΥΧΗΣ ΜΠΛΕΤΣΑΣ