Quote

Οι 6 μύθοι του Internet Marketing

internet marketing

Για όσους δεν γνωρίζουν, οι βασικές μου σπουδές είναι Μηχανικού Η/Υ και Δικτύων. Αυτή η ιστοσελίδα όπως και όλες οι υπολοιπες που υποστηρίζουν τις δραστηριότητές μου έχουν δημιουργηθεί και συντηρούνται από εμένα προσωπικά. Το Ιντερνετ είναι ένα από τα αντικείμενα με τα οποία ασχολούμε πρίσσότερο από κάθε άλλο ακόμα κι αν δεν πολυφαίνεται αυτό. Δέχομαι όμως συνεχώς πολλές ερωτήσεις σχετικά με το πως μπορεί κάποιος να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες που προσφέρει για να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά. Ξεκίνησα λοιπόν να γράφω μία σειρά άρθρων που έχουν να κάνουν με αυτό το αντικείμενο και που συνοδέυουν τα group coaching sessions και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες που αναλμβάνω σε αυτόν τον τομέα. Σου παρουσιάζω εδώ τα δύο βασικά πράγματα που πρέπει να έχεις υποψην αν ασχολείσαι με το  Ιντερνετ και έχεις κάποιο Site ή Blog.

Οι περισσότεροι επαγγελματίες του μάρκετινγκ δεν πετυχαίνουν στον χώρο του Διαδικτύου γιατί πιστεύουν πραγματικά τους έξι παρακάτω μύθους. Κάθε μέρα χιλιάδες άνθρωποι μπαίνουν στο ίντερνετ για να βγάλουν λεφτά αλλά οι περισσότεροι από αυτούς αποτυχαίνουν παταγωδώς είτε γιατί πιστεύουν έναν είτε γιατί πιστεύουν και τους έξι μύθους του μάρκετινγκ. Μπορείς να τους διαβάσεις παρακάτω και να ανακαλύψεις το παραπλανητικό στοιχείο στον καθένα από αυτούς.

Μύθος 1: Το διαδικτυακό μάρκετινγκ είναι ΕΥΚΟΛΟ

Πιθανώς αυτός να είναι ο μεγαλύτερος μύθος από όλους, και πρέπει να σε πληροφορήσω ότι το μάρκετινγκ μέσω ίντερνετ είναι πολύ δύσκολο και χρονοβόρο, για να μην αναφερθώ στο πόσο δαπανηρό είναι. Όποιος πιστεύει κάτι άλλο, σου πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Είναι δεδομένο ότι είναι πιο εύκολο να χτίσεις και να γκρεμίσεις περιουσίες μέσω ίντερνετ, δεν γίνεται καμμία καταγραφή, ούτε μεταφορά αγαθών, δεν υπάρχουν πωλητές ούτε επόπτες. Ακόμα και έτσι όμως, υπάρχει πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει.

Μύθος 2: ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ μπορεί να κάνει λεφτά μέσω ίντερνετ.

Εδώ δεν υπάρχει ούτε ένα ίχνος αλήθειας! Πρέπει να βάλεις τον ποπό σου κάτω, να κατεβάσεις ή να διαβάσεις οτιδήποτε υπάρχει για το διαδικτυακό μάρκετινγκ και μετά να βάλεις το σχέδιο σε δράση. Αν δεν το κάνεις αυτό, δεν πρόκειται να βγάλεις ούτε δεκάρα μέσω ίντερνετ. ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ.

Μύθος 3:  ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΑ, μέσω διαδικτύου

Aυτή είναι μια παγίδα στην οποία πέφτουν πολλοί καινούργιοι στον χώρο του διαδικτυακού μάρκετινγκ , και την πάτησα και γω, όταν ξεκίνησα. Γιατί; Επειδή οι άτιμοι το κάνουν να ακούγεται τόσο εύκολο! Αλλά πρέπει να σου πω ότι το να κυνηγάς τον στόχο «πως θα γίνω πλούσιος γρήγορα» είναι χάσιμο χρόνου, χρημάτων και ενέργειας. Πολύ απλά δεν πρόκειται να συμβεί σε μια νύχτα. Άσε αυτόν τον στόχο και κάνε μια έρευνα. Ανακάλυψε τι πραγματικά θέλουν οι άνθρωποι, τι ακριβώς χρειάζονται και στην συνέχεια κάνε τα θέλω τους πραγματικότητα.

Μύθος 4: Είναι ΤΖΑΜΠΑ και κάνεις δουλειές μέσω Ίντερνετ

Αυτό είναι ένας από τους αγαπημένους μου μύθους, γιατί και γω το πίστεψα τον πρώτο χρόνο της καριέρας μου. Και όπως δεν ήταν αληθινό τότε, δεν είναι αληθινό και σήμερα. Βέβαια, σε σχέση με το να ανοίξεις την δική σου καφετέρια ή κατάστημα με είδη δώρων στο κέντρο του Λος Άντζελες, το κόστος της έναρξης μιας επιχείρησης στο ίντερνετ είναι αρκετά χαμηλό. Αφού έχεις στήσει την ιστοσελίδα σου, το μόνο που έχεις να πληρώνεις είναι τη σύνδεση στο ίντερνετ, την διαφήμιση και την συνεχή επιμόρφωση που χρειάζεσαι. Αυτό είναι όλο! Δεν μπορεί να έχεις την απαίτηση να βγάλεις λεφτά πουλώντας δωρεάν προϊόντα και να ζητάς από τους άλλους να κάνουν το ίδιο! Παιδιά, συγκεντρωθείτε! Χρειάζεται να επενδύσεις λεφτά για να βγάλεις λεφτά!

Μύθος 5: Είναι πλέον πολύ ΑΡΓΑ για να στήσεις το δικό σου διαδικτυακό μαγαζί

Οι περισσότεροι σε αυτόν τον χώρο θα χαίρονταν να ακούσουν τους άλλους να λένε: «Είναι πολύ αργά τώρα, υπάρχει πολύ ανταγωνισμός, πρέπει απλά να τα μαζεύω και να πάω σπιτάκι μου , το ίντερνετ είναι πολύ περίπλοκο κτλ κτλ ?»Ξέρεις γιατί; Όσο λιγότερους ανταγωνιστές έχουν, τόσο το καλύτερο, γιατί έτσι θα βγάλουν περισσότερα χρήματα. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι ποτέ πολύ αργά να ξεκινήσεις οτιδήποτε και αυτό αφορά και τις επιχειρήσεις μέσω διαδικτύου. Πιστεύω ακράδαντα ότι το ίντερνετ δεν πρόκειται να πάει πουθενά τώρα που το βρήκαμε και το ίδιο πρέπει να κάνεις και συ! Χρόνο με τον χρόνο, οι στατιστικές θα δείχνουν ότι ο αριθμός των ατόμων που ασχολείται με το ίντερνετ αυξάνεται, τα χρήματα που επενδύουν αυξάνονται και οι άνθρωποι που έχουν σύνδεση ίντερνετ θα αυξάνονται επίσης.

Μύθος 6: Το Ίντερνετ δεν έχει πολλά λεφτά- αυτή η φήμη είναι απλά μια απάτη

Όπως σας είπα και πριν: «χρειάζεται να επενδύσεις λεφτά για να βγάλεις λεφτά». Αυτό είναι αλήθεια, αν και θα δυσκολευτείτε πολύ να βρείτε έμπειρους επιχειρηματίες του διαδικτύου για να σας πουν πόσα πολλά ξοδεύουν σε διαφημιστικές καμπάνιες και να σας το επιβεβαιώσουν. Μερικές φορές, πρέπει να ψάξεις λίγο περισσότερο για να βρεις την αλήθεια σε κάθε τι που βλέπεις. Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι που βγάζουν πολλά χρήματα μέσω ίντερνετ, ξοδεύουν πολλά χρήματα για το κεφάλαιο, την διαφήμιση, τον εξοπλισμό αλλά πάνω από όλα γνωρίζουν ακριβώς πως γίνεται η δουλειά. Αν είσαι πρόθυμος να κάνεις αυτό που χρειάζεται για να βγάλεις πολλά λεφτά, θα βγάλεις. Χρειάζεται χρόνο. Αν κριτικάρεις, είσαι αρνητικός και πιστεύεις ότι δεν θα βγάλεις ποτέ πολλά χρήματα, πολύ απλά δεν θα βγάλεις! Στρώσου και γράψε ένα λεπτομερές οικονομικό σχέδιο για την επιχείρηση σου. Το τοπικό Επιμελητήριο μπορεί να σου δώσει όλα τα στοιχεία που χρειάζεσαι. Αν πιστεύεις ότι θα πετύχεις έχεις δίκιο, αν πιστεύεις ότι δεν θα πετύχεις, πάλι έχεις δίκιο.
Κοντολογίς, μπορεί να έχεις ακούσει πολλές ιστορίες για το πώς διάφοροι έγιναν πλούσιοι μέσω διαδικτύου και πόσο εύκολο είναι αλλά η πραγματικότητα είναι ότι μερικές ιστορίες δεν είναι εξωπραγματικές , ούτε ψεύτικες απλά δεν συνέβησαν μέσα σε μια νύχτα. Πρέπει να το σκεφτείς λογικά, να ανακαλύψεις τι λατρεύεις να κάνεις, να φτιάξεις ένα σχέδιο δράσης, να παραμείνεις συγκεντρωμένος στον στόχο σου και στη συνέχεια θα περιμένεις την σωστή ευκαιρία για να κάνεις όλα τα όνειρα σου πραγματικότητα. Και το πιθανότερο είναι ότι θα την βρεις!

Αν θες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πως μπορείς να βγαλεις χρήματα με Internet Marketing, σου προτείνω να δεις τα δωρεάν βίντεο που θα βρεις εδώ. Θα μάθεις πολύ χρήσιμα πράγματα.

Ευτύχης Μπλέτσας

ΠΗΓΗ: aplologia.grΜην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!


image_pdfimage_print

One comment

  1. Διαβασα το αρθρο σας και πηρα το θαρος να σας ενημερωσω για μια νεα ιστοσελιδα http://alithina.gr που μπορει καποιος να προωθει τα αρθρα του με τα αναλογα οφελη.Θα ηταν σπουδιαο για εμας να μας ενταξετε στην λιστα με τις ιστοσελιδες προωθησης αρθρων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*