Quote

Καθαριότητα ψυγείου

Image3

Το ψυγείο είναι το σεντούκι που φυλάμε τους διατροφικούς θησαυρούς μας. Όχι μόνο πρέπει να το έχουμε καθαρό αλλά πρέπει να μάθουμε και κάποια σχετικά tips ψυγείο τα οποία θα μας βοηθήσουν πολύ όσον αφορά τα τρόφιμα αλλά και την καθημερινότητά μας. Εμείς βρήκαμε για εσάς τα πιο ενδιαφέροντα και σημαντικά tips ψυγείου και σας τα παραθέτουμε. Θα χαρούμε αν έχετε και εσείς κάποιο να εμπλουτίσετε τη λίστα μας αφήνοντας από κάτω ένα comment.

Το ψυγείο στην κουζίνα μας είναι ένα υπεραξιόπιστο Samsung με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα της αγοράς για τις συγκεκριμένες εξωτερικές διαστάσεις, No Frost, ήσυχο,  και με twin cooling system για καλύτερη απόδοση και αυτονομία. Το τέλειο είναι η εργονομία στο εσωτερικό με αναδειπλούμενα ράφια πολλαπλούς χώρους για ιδανική οργάνωση των τροφίμων. Πάνω από όλα το ατού είναι η σωστή ψύξη σε σωστά επίπεδα θερμοκρασίας και υγρασία για να μένουν τα τρόφιμα φρεσκότατα! Δείτε ψυγειοκαταψύκτες Samsung εδώ και στο επίσημο site της Samsung εδώ.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΨΥΓΕΙΟΥ

Μια από τις καλύτερες λύσεις για να καθαρίσεις το ψυγείο είναι το λευκό ξύδι. Το λευκό ξύδι καθαρίζει τέλεια, είναι εντελώς φυσικό και η μυρωδιά του είναι υποφερτή -ειδικά σε σχέση με άλλα καθαριστικά-. Χρησιμοποιώντας ξύδι για να καθαρίσετε το ψυγείο σας, κάνετε οικονομία καθώς το συγκεκριμένο προϊόν έχει μικρό κόστος. Extra tip: Το λευκό ξύδι χρησιμοποιείται για να καθαρίσεις και τον φούρνο μικροκυμάτων. Επίσης για να καθαρίσεις το ψυγείο σου ιδανικό είναι το πράσινο σαπούνι και η μαγειρική σόδα. 

Καθάρισε το ψυγείο σου με λευκό ξύδι

-Αδειάζεις εντελώς το ψυγείο από τρόφιμα αλλά και από τα ράφια του.
-Σε ένα μπολ βάζεις μία κούπα λευκό ξύδι με δύο κούπες ζεστό νερό και λίγες σταγόνες υγρό πιάτων.
-Χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι καθαρίζουμε το εσωτερικό του ψυγείο από πάνω προς τα κάτω.
-Ξέπλυνε με υγρό βετεξ και τελείωσε με στεγνή πετσέτα.
-Σαπούνισε ξεχωριστά τα ράφια με υγρό πιάτων και άφησέ τα στον πάγκο μέχρι να στεγνώσουν.
-Σαπούνισε όλα τα εξαρτήματα του ψυγείου (αυγοθήκες κτλ) και ξαναβάλτα στην θέση τους.

 Πως να καθαρίσω τα λάστιχα του ψυγείου; 

Έχεις παρατηρήσει πως το ψυγείο σου γίνεται απίστευτα βρώμικο στο σημείο που υπάρχουν τα λάστιχα; Αν όχι πήγαινε τώρα στο ψυγείο σου και επιβεβαίωσέ το. Αν το έχεις δει και δεν ξέρεις τι να κάνεις για να το αφαιρέσεις τότε κάνε βήμα βήμα ότι σου πω.

Πάρε μια παλιά οδοντόβουρτσα και βούτα την σε ένα μείγμα νερού και μαγειρικής σόδας. Τρίβοντας αρκετά και σχολαστικά θα δείτε πως μετά από λίγο η βρωμιά θα αρχίσει να αφαιρείται και το ψυγείο θα λάμπει και πάλι.

Γενικά tips ψυγείου:

  1. Κλείνε καλά τις συσκευασίες των τροφίμων. Όσο είναι ανοιχτές κινδυνεύουν να μεταφέρουν μικρόβια αλλά και να χυθούν και να λερώσουν το ψυγείο σου.
  2. Η κανονική θερμοκρασία ψυγείο είναι 5 βαθμοί Κελσίου (για το μεσαίο ράφι). Θα πρέπει να γνωρίζεις πως η θερμοκρασία δεν είναι ίδια για όλα τα μέρη του ψυγείου.
  3. Το καλοκαίρι θα πρέπει να βάζουμε χαμηλότερη θερμοκρασία.
  4. Προτίμησε τα γυάλινα τάπερ παρά τα πλαστικά καθώς είναι πιο υγιεινά.
  5. Το ιδανικό για την καθαριότητα ψυγείο είναι να γίνεται σε μηνιαία βάση.
  6. Στην πόρτα του ψυγείου, βάλε προϊόντα που χρειάζονται ελαφρά ψύξη όπως αναψυκτικά και σάλτσες. Στα μεσαία ράφια μπορείς να βάλεις γαλακτοκομικά, αλλαντικά, τυριά και φαγητό που περίσσεψε. Το πιο χαμηλό ράφι, πάνω από τα συρτάρια των φρούτων και λαχανικών, είναι το πιο ψυχρό σημείο του ψυγείου και εκεί μπορείς να βάλεις το νωπό κρέας ή το ψάρι.
  7. Μην γεμίζεις υπερβολικά το ψυγείο καθώς δημιουργείς πρόβλημα στην ψύξη.

Μην ξεχάσεις να δεις.

Τι δεν πρέπει να βάζουμε στο ψυγείοΜην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!


image_pdfimage_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*