Μια σουπερ θρεπτική συνταγή για κεικ με αποξηραμένα Σύκα Μεσσηνίας!
ΥΛΙΚΑ
10 αποξηραμένα σύκα
1 αβγό
½ φλ. γάλα
1 φλ. αλεύρι για κάθε χρήση
½ φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως
½ φλ. λευκή ζάχαρη
½ φλ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. baking powder
Ξύσμα από 1 λεμόνι
½ κ.γ. αλάτι
1 φλ. Ελαιόλαδο
EKTEΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα υγρά υλικά (γάλα, ελαιόλαδο, 1 αβγό) και σε ένα δεύτερο
μπολ τα στερεά υλικά (αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι, baking powder). Χρησιμοποιούμε αλεύρι
ολικής αλλά για να μην γίνει πoλύ στεγνό το μίγμα προσθέτουμε και αλεύρι για όλες τις
χρήσεις. Στη συνέχεια ανακατεύουμε τα υγρά με τα στεγνά υλικά, μέχρι να έχουμε ένα
ομοιόμορφο μίγμα. Προσθέτουμε ξύσμα λεμονιού και τα αποξηραμένα σύκα ψιλοκομμένα.
Για να μην κολλήσουν τα σύκα στον πάτο του κέικ, καλό είναι να τα πασπαλίσουμε με λίγο
αλευράκι, πριν τα προσθέσουμε στο μίγμα. Ρίχνουμε το μίγμα σε μια λαδωμένη φόρμα και
το ψήνουμε, σε μέτριο, προθερμασμένο φούρνο, για 35 λεπτά.
TIP: Κοσκινίζουμε το αλεύρι, για να «πάρει αέρα» και να φουσκώσει καλύτερα το κέικ.
Διάβασε εδώ για την διατροφική αξία των Ξερών Σύκων
ΔΕΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.
Ευχαριστώ!
Ευτύχης Μπλέτσας
Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.
Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!