Κεικ Μπανάνας


IMG_9776 Υπέροχο λιχουδιαστό μπανανοκέικ με τέλεια υγιεινά καρύδια. Είναι πολύ πιο υγιεινό από άλλες εκδοχές επειδή χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο και καρύδια. Αν θέλετε μπορείτε να το κάνετε και με αλεύρι ολικής άλεσης.

Υλικά:

Για την κρέμα και το σερβίρισμα

Εκτέλεση 1) Σε ένα άδειο μπολ σπας τα αυγά και ανακατεύεις με την  άχνη ζάχαρη 2) Προσθέτεις λάδι και γιαούρτι και ανακατεύεις με ενα σύρμα 3) Βάζεις στο μείγμα μέλι και αλάτι και τις καθαρισμενες μπανανες σε κομματάκια 4) Ρίχνεις τη φαρίνα και τα  καρύδια (Τα καρύδια πριν τα ρίξεις τα αλευρώνεις ελεφρά) 5) Σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί βάζεις το μείγμα και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά Για το σερβίριρσμα 6) Βγάζεις από την κατάψυξη παγωμενες μπανανς και τις αφήνεις 4-5 λεπτά εκτός. 7) Λιώνεις σε μπεν μαρί σοκολάτα κουβερτούρα 8) Βάζεις στο μπλέντερ τις παγωμένες μπανάνες μαζί με γιαούρτι και χτυπάς να γίνει κρέμα 9) Χτυπάς στο μίξερ την κρέμα γάλακτος για να γίνει σαντιγί. Μπορείς να το κάνεις και σε ποτήρι με δυνατό μηχανηματάκι για φραπέ. 1ο) Σε μπολ ρίχνεις την κρέμα μπανάνας και τη σαντιγί ανακατεύοντας με ήρεμες κινήσεις. 11) Σε ποτήρι βάζεις ένα κομμάτι κέικ κομμένο σε κομματάκια και προσθέτεις από πάνω κρέμα και σοκολάτα μαζί. Αν θες βάζεις και μερικά τριμμένα φουντούκια!

Σερβίρουμε με ένα ζεστό τσάι TuVunu

IMG_9778     IMG_9783 IMG_9786 IMG_9770