Kεκάκια μπανάνας


Η μπανάνα, το αγαπημένο φρούτο μικρών και μεγάλων μπορεί να γίνει η καλύτερη επιλογή για λαχταριστά κεκάκια. Τα υλικά είναι απλά και ο τρόπος παρασκευής εύκολος! Δες το βίντεο!
Επίσης αν θέλεις   να διαβάσεις κάποια πράγματα για την μπανάνα τσέκαρε αυτό!

Υλικά:

3 ώριμες μπανάνες
250 γρ. Φαρίνα
1 κούπα ζάχαρη
2 αβγά
1 ποτήρι ελαιόλαδο
3 κουταλιές φυστίκια κάσιους
1/2 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση:

1) Ξεφλουδίζεις μπανάνες κι τις βάζεις ολόκληρες σε ένα μπολ.
2) Με ένα ξύλινο κουτάλι τις κόβεις και πατάς να γίνουν σαν πουρές.
3) Προθερμένεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
4) Ρίχνεις στο μπολ λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν οι μπανάνες.
5) Αδειάζεις στο μπολ ζάχαρη και ανακατώνεις.
6) Βάζεις λίγο λάδι και ανακατώνεις.
7) Σπας 2 αυγά και τα ρίχνεις στο μπολ μετά ανακατώνεις.
8) Βάζεις λίγο αλάτι και αλεύρι μετά ανακατώνεις (να είναι το μείγμα πηχτό σαν κρέμα).
9) Σε καθαρό μπολ αλευρώνεις φιστίκια κάσιους και τα ρίχνεις στο μπολ με το μείγμα.
10) Λαδώνεις τα φορμάκια και βάζεις λίγο αλεύρι.
11) Ρίχνεις το μείγμα στα φορμάκια (μην το γεμίζεις μέχρι πάνω).
12) Βάζεις το ταψάκι στο φούρνο για 10-15 λεπτά.
13) Όταν φουσκώσουν και πάρουν χρώμα τότε είναι έτοιμα.
14) Με σουρωτήρι ρίχνεις από πάνω ζάχαρη άχνη.

Αν σου άρεσε η συνταγή φτιάξ΄την στην κουζίνα σου και στείλ΄την μου στο twitter!

Αν θέλεις να δεις και άλλα μπανανοβίντεο μπορείς να τσεκάρεις εδώ.