Τα Βίντεο από το Κερνάμε Ελλάδα στα Χανιά


Στον εκθεσιακό χώρο στην Αγιά των Χανιών οργανώθηκε η μεγάλη γιορτή “Κερνάμε Ελλάδα”. Τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και καλή διάθεση από όλους ήταν το μυστικό της εκδήλωσης. Προωθήθηκε αρκετά η ιδέα ανάδειξης και επικράτησης των παραδοσιακών προϊόντων στην Ελληνική αγορά με τη μαζική προτίμηση των καταναλωτών. Η γιορτή κράτησε 3 ημέρες. 19-21 Οκτωβρίου 2012.

Η εκδήλωση ξέσπασε κάθε ρεκόρ αφού το Σάββατο το απόγευμα είχες δεχθεί ήδη 10.000 κόσμου. Μετά από πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης, της Π. Ε. Χανίων και της Γενικής Γραμματείας Ευρωπαϊκού Στρατηγικού Σχεδιασμού υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και με την βοήθεια και την στήριξη πολλών ανθρώπων δημιουργήθηκε μια εκδήλωση η οποία θα πρέπει να γίνει  θεσμός. Η επιτυχία της εκδήλωσης μεγάλη μιας και μεγάλοι γεύτηκαν τις ποικίλες λιχουδιές που είχαν ετοιμάσει οι μάγειρες αλλά και οι μικροί που έπαιξαν στον ειδικά διαρρυθμισμένο παιδότοπο που υπήρχε στον χώρο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν γνωστοί για την προσφορά τους στο καλό φαγητό όπως ο Μανούσος Μανουσάκης που είχε και το δικό του περίπτερο, αλλά και ο Ευτύχης Μπλέτσας που με τις παρουσιάσεις που έκανε στην σκηνή που είχε στηθεί στον χώρο, έμαθε σε  μικρούς και μεγάλους πόσο σημαντικό είναι να στηρίζουμε τα Ελληνικά προϊόντα αλλά και την σωστή διατροφή.

Χάρηκε ο κόσμος να βλέπει Ελλάδα. Σε κάθε περίπτερο η ελληνική ομορφιά ήταν παντού. Ελιές, λάδι, σταφίδες, κρασιά, όσπρια και άλλα τόσα καλούδια. Τέτοιες εκδηλώσεις με τόσο υψηλά νοήματα αλλά και τόσο επιτυχημένες θα πρέπει να γίνονται συχνότερα αλλά και να υποστηρίζονται από όλους τους Έλληνες.

Μακάρι να ‘Κερνάμε Ελλάδα” κάθε χρόνο σε κάθε περιφέρεια και σε κάθε γωνιά της χώρας μας. Μέχρι τότε αγοράστε, σκεφτείτε και πράξτε ελληνικά.

ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑΜΑΝΟΥΣΟΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ

ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ - ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ