Μια πολύ απλή συνταγή για κουλουράκια που είναι συγχρώνως όμορφη και ξεχωριστή. Το σαγκουίνι δίνει στα κουλουράκια ομορφο και ιδιαίτερο χρώμα. Πρόκειται για νησίσιμα κουλουράκια που δύσκολα θα βρείτε αλλού! Εκτός αυτού όμως τους δίνει και μοναδική γεύση! δοκιμάστε τα! είναι τέλεια αυτά τα κουλουράκια!
ΥΛΙΚΑ
2-3 κούπες αλεύρι για κάθε χρήση
1 ποτήρι άχνη ζάχαρη
1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
χυμό από 3 σαγκουίνια
ξύσμα από 1 σαγκουίνι
2 κουταλάκια baking powder
λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμένεις το φούρνο στους 190-200 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέυεις 2 κούπες αλεύρι με ζάχαρη, baking powder και αλάτι. Προσθέτεις χυμό και ξύσμα από Σαγκουίνι και στη συνέχεια το λάδι. ανακατεύεις και σημπληρώνεις με αλεύρι μέχρι το μίγμα να πλάθεται χωρίς να κολλάει στο χέρι. Πλάθεις κουλουράκια σε ότι σχήματα θες. Απλά φρόντισε πάνω-κάτω να είναι ίδιο μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα. Βάλε κουλουράκια σε ταψί που έχεις στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά στους 190-200 βαθμούς. Μετά το δεκάλεπτο τσέκαρε τα. Είναι έτοιμα όταν παρον χρώμα! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.
Ευχαριστώ!
Ευτύχης Μπλέτσας
Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.
Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!
EINAI TELEIAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
EYXARISTW POLY GIA THN SYNTAGH