Κουλούρι Θεσσαλονίκης


IMG_4615

Θεσσαλονίκη, η πόλη που είναι ατελείωτη. Έχει άπειρα πράγματα να δεις και τέλειες τοποθεσίες για να επισκεφτείς. Οι βόλτες στους δρόμους της είναι πάντα μια απόλαυση. Μόνος… ή με παρέα. Δεν χορταίνεις αυτή την πόλη με κανέναν τρόπο. Βρίσκεις πάντα κάτι διαφορετικό για να σε κάνει να θέλεις… λίγο παραπάνω. Οι βόλτες στην Αριστοτέλους είναι μια από τις αγαπημένες στιγμές κάθε Σαλονικιού και όχι μόνο. Στην Αριστοτέλους επί της Τσιμισκή θα βρεις μαζεμένους τους κουλουρτζήδες της πόλης μου. Εκεί είναι πάντα και η Σταματία με το πιο φρέσκο και λαχταριστό κουλούρι Θεσσαλονίκης. Εμείς το δοκιμάσαμε με φόντο τον Θερμαικό.

Την πόλη μας την αγαπάμε πολύ, τα κουλούρια της τα λατρεύουμε για αυτό επιλέξαμε να σας κάνουμε τα πιο νόστιμα Σαλονικιώτικα κουλούρια. Λέγεται «κουλούρι Θεσσαλονίκης», γιατί ξεκίνησε να παρασκευάζεται στη Θεσσαλονίκη από πρόσφυγες που ήρθαν από τις χαμένες πατρίδες. Νόστιμο, τραγανό και σουσαμένιο το κουλούρι έχει γίνει κομμάτι της Σαλονικιώτικης καθημερινότητας καθώς θα δεις πολλούς κουλουρτζήδες στο κέντρο της πόλης κοντά στην Πλατεία Αριστοτέλους. Τώρα ήρθε η στιγμή να γίνει το σνακ όλης της Ελλάδας. Πάμε να δούμε πως το φτιάχνεις.

IMG_4575

Υλικά:

Εκτέλεση:

Βάζεις τη μαγιά με λίγο νερό και λίγο αλεύρι  και ανακατεύεις. Προσθέτεις το υπόλοιπο αλέυρι και λίγο αλατάκι. Στη συνέχεια βάζεις το ελαιόλαδο και το υπόλοιπο νερό. Ζυμώνεις και το αφήνεις να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.  Αν κολλήσει βάζεις λίγο αλέυρι. Πλάθεις τα κουλούρια και τα βρέχεις με νερό και μετά τα βουτάς στο σουσάμι.  Τα βάζεις σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνεις στους 180 βαθμούς.

IMG_4617

INFO:

Tips :

 

Η δεύτερη συνταγή του επεισοδίου:

Δες και το δεύτερο μέρος της πρώτης εκπομπής με αυγό βραστό τηγανητό εδώ.

IMG_4561