Quote

Κρέπα τούρτα

IMG_4736

Οι κρέπες είναι αγαπημένες σε όλους μας και μπορούμε να τις φάμε με τους ιδιαίτερους συνδυασμούς. Έχουμε κάνει διάφορες συνταγές για κρέπα σήμερα όμως θέλουμε να σας μεταφέρουμε στη χώρα της νοστιμιάς και να φτιάξουμε παρέα μια κρέπα τούρτα που είμαι σίγουρος πως θα σας ξετρελάνει!

Υλικά:
2 αυγά
1 ποτήρι γάλα
100γρ αλεύρι για κάθε χρήση ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ
Αλάτι Ιμαλαίων Saltic
Πιπέρι άσπρο
Λίγη ζάχαρη

Γέμιση:
½ κουτάλι Κρέμα τυρί
½ κουτάλι Γιαούρτι
Καπνιστή γαλοπούλα
Τριμμένο κασέρι
Κέτσαπ

Εκτέλεση:

Σπας τα αυγά  και τα χτυπάς, ρίχνεις αλάτι και λίγο πιπέρι (αν την κάνεις γλυκιά δεν βάζεις πιπέρι), και λίγο άχνη ζάχαρη. Προσθέτεις το γάλα και ανακατεύεις. Στη συνέχεια βάζεις το αλεύρι κοσκινίζοντας το για να μην σβωλιάσει. Ανακατεύεις και ρίχνεις λίγο λάδι.  Αν θέλεις μπορείς να περάσεις το μείγμα από το σουρωτήρι για να φύγουν τυψόν σβώλοι. Λαδώνεις το τηγάνι και τηγανίζεις τις κρέπες.


IMG_4722

INFO:

  • Οι κρέπες λέγεται ότι προέρχονται από την ρωμαική εποχή. Υπάρχουν όμως και αναφορές που λένε ότι επινοήθηκαν στη Βρετάνη, μια περιοχή βορειοδυτικά της Γαλλίας.

  • Οι κρέπες στην Βρετάνη ήταν το παραδοσιακό γλυκό στην γιορτή της Υπαπαντής και τις έφτιαχναν σε κάθε σπίτι. Για γούρι κρατούσαν ένα νόμισμα στο χέρι και καθώς γύριζαν την κρέπα στον αέρα και έκαναν μια ευχή. Αν η κρέπα προσγειώνονταν στο τηγάνι η ευχή θα γινόταν πραγματικότητα.

  • Η λέξη κρέπα, είναι ιταλικής προελεύσεως, και απορρέει από την Λατινική “crispa” που σημαίνει “κατσαρή”.

  • Μπορείς πάντα να φτιάξεις λίγο παραπάνω χυλό κρέπας και να την βάλεις στο ψυγείο έτσι ώστε να μπορείς κάποιο πρωινό ή απογευματινό να φτιάξεις πανεύκολα λαχταριστές κρέπες.

  • Σε καταστήματα για είδη σπιτιού μπορείς να βρεις ειδικά φλατ τηγάνια για κρέπες που κάνουν πιο εύκολη την παρασκευή τους.

IMG_4685

Τips

  • Όταν φτιάχνεις μείγμα για κρέπες ή pancakes πρέπει το βούτυρο που θα χρησιμοποιήσεις να είναι κρύο όταν θα το προσθέσεις στο αλεύρι. Με αυτό τον τρόπο δεν σβολιάζει ο χυλός.

  • Αν θέλεις ο χυλός να είναι ακόμη πιο λείος, φρόντισε να περάσεις το μείγμα σου από μια σήτα.

  • Μπορείς πάντα να φτιάξεις λίγο παραπάνω χυλό κρέπας και να την βάλεις στο ψυγείο έτσι ώστε να μπορείς κάποιο πρωινό ή απογευματινό να φτιάξεις πανεύκολα λαχταριστές κρέπες.

Δες ακόμη:

Δες εδώ την δεύτερη συνταγή του δεύτερου επεισοδίου Happy Cook.  Μακαρόνια με ροζέ σάλτσα.

IMG_4656

 



Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!






image_pdfimage_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*