Quote

Πάμε κρουαζιέρα στα νησιά!!

Το καλοκαίρι έφτασε και εμείς ψάχναμε τον καλύτερο τρόπο για να χαρούμε την μαγεία των Ελληνικών νησιών.  Επειδή ο χρόνος είναι περιορισμένος και θέλαμε να πάμε σε αρκετά μέρη για να έχουμε και υλικό για τα ταξιδιωτικά μας άρθρα και τις εκπομπές, καταλήξαμε στην επιλογή κρουαζιέρα!

louis cruise

Η ιδέα για την κρουαζιέρα έσκασε όταν περνώντας έξω από το ταξιδιωτικό γραφείο LOUIS στο Πειραιά σκέφτηκα να μπω μέσα να πάρω μία μπροσούρα για τις κρουαζιέρες.  Βασικά είχα δει αρκετές φορές το σποτ για αυτές τις κρουαζιέρες στο youTube  (δες εδω και εδω) και μου είχε κάνει πολύ θετική εντύπωση. Μου είχε αρέσει η τρόπος που διαφημίζανε την Ελλάδα αλλά και γενικά η ιδέα της Κρουαζιέρας σαν τρόπο να πας σε πολλά μέρη σε μικρό χρονικό διάστημα χωρίς να μετακινείσαι από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο και από δωμάτιο σε δωμάτιο.

louis-shop

Αρκετά χρόνια πριν είχα πάει με ιστιοπλοϊκό σε διάφορα νησιά των κυκλάδων όπου κάθε μέρα πηγαίναμε σε άλλο μέρος. Και αυτό ήταν μία μορφή κρουαζιέρας αλλά σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες. Τώρα θα έχουμε πολύ πιο άνετη διαμονή, άπειρες επιλογές για φαγητό και ψυχαγωγία, πιο ασφαλές ταξίδι και περισσότερες δυνατότητες για εκδρομές και δραστηριότητες.

Γενικά υπάρχουν πολλά θετικά στο να επιλέξεις κρουαζιέρα για διακοπές:
 1. Βλέπεις πολλαπλούς προορισμούς κάτι που για να το κάνεις θα χρειαζόταν και περισσότερα χρήματα και περισσότερο χρόνο σε μεταφορές.
 2. Δεν μεταφέρεις τις βαλίτσες σου από μέρος σε μέρος αλλά μένουν εντός του πλοίου ενώ εσύ βολτάρεις κάθε μέρα και σε άλλο νησί/χώρα/περιοχή
 3. Τα περισσότερα κρουαζιερόπλοια προσφέρουν σχετική χλιδή με αρκετά χαμηλό κόστος. Αν οι αντίστοιχες υπηρεσίες ήταν σε ξενοδοχείο μπορεί να ήταν περισσότερο.
 4. Τα κρουαζιερόπλοια έχουν πολλές παροχές όπως ψυχαγωγία, σπα, γυμναστήριο, καταστήματα, πισίνα κλπ. Όλα αυτά είναι ένα μεγάλο συν.
 5. Συμφέρει! Αν υπολογίσεις έξοδα διαμονής, διατροφής, μετακινήσεων και ψυχαγωγίας, η τιμή για ένα ζευγάρι βγαίνει πιο φθηνά ακόμα και από 1 εβδομάδα διακοπών σε έναν και μόνο προορισμό, για τις ίδιες παροχές και το ίδιο επίπεδο φιλοξενίας. Ειδικά όμως αν θες να πας σε πολλά διαφορετικά νησιά τότε η κρουαζιέρα σίγουρα συμφέρει περισσότερο.
 6. Κερδίζεις χρόνο!! Το πλοίο ταξιδεύει βράδυ όσο εσύ κοιμάσαι έτσι κάθε μέρα είσαι σε άλλο μέρος χωρίς να έχεις χάσει πολύτιμες ώρες σε μετακινήσεις.

Βέβαια πάντα υπάρχουν και τα αρνητικά σε κάθε επιλογή μας έτσι και σε αυτήν υπάρχουν κάποια που για εμάς είναι αμελητέα.

1. Δεν έχεις πολύ χρόνο στον κάθε σταθμό και έτσι δεν προλαβαίνεις να τον γυρίσεις και να τον απολαύσεις όπως θα έκανες υπό άλλες συνθήκες. Σε κάθε νησί κανονικά θες 3-4 μέρες μέρες για να τα δεις όλα. Με την κρουαζιέρα μπορείς να κάνεις μία ημερίσια εκδρομή σε κάθε προορισμό και να δεις τα πιο σημαντικά και να πας για μπάνιο σε μία μόνο παραλία. Υπάρχουν φυσικά και στάσεις που ο χρόνος είναι αρκετός για να πας με καραβάκι σε πολλές παραλίες. Σε αυτή την περίπτωση όμως δεν προλαβαίνεις να δεις την ενδοχώρα του νησιού.

Για εμάς πάντως αυτό το σκεπτικό ήταν ότι ακριβώς θέλαμε. Μας βολεύει να πάμε σε πολλούς προορισμούς ακόμα και αν μείνουμε για λίγο στον καθένα. Έτσι θα έχουμε υλικό με φωτογραφίες και βίντεο για τα άρθρα και τις εκπομπές μας. Άσε που πολλές φορές αν μέσα σε μία μέρα δεις πολλά μέρη, οι εμπειρίες που σου μένουν είναι οι ίδιες με το να έχεις πάει για μία εβδομάδα σε ένα μέρος και να εχεις με πολύ αργούς ρυθμούς εξερευνήσει το νησί.

Για αραχτές διακοπές έχουμε και την Χαλκιδική δίπλα μας, οπότε αφού πάμε που πάμε στα πανέμορφα Ελληνικά νησιά, ας τα εξερευνήσουμε όσο δεν πάει! 🙂

IMG_9206

Να πούμε ότι οι Louis Cruises δεν απευθύνονται σε ζάμπλουτους τουρίστες μεγάλης ηλικίας ούτε αντικατοπτρίζουν την χλιδή που έχουμε στο μυαλό όταν ακούμε “κρουαζιέρα”. Προσφέρουν μια απέρριτη πολυτέλεια σε λογικές τιμές.  Απευθύνονται και σε νέους ταξιδιώτες που θέλουν σε λίγες μέρες να εξερευνήσουν τα καλύτερα σημεία του Αιγίου. Ειδικά  νεαρά ζευγάρια μία τέτοια κρουαζιέρα θεωρούμε πως είναι από τις καλύτερες επιλογές για καλοκαιρινές διακοπές.

IMG_9200

Εμείς επιλέξαμε την επταήμερη κρουαζιέρα με το Louis Crystal και φεύγουμε 18 Ιουλίου από Πειραιά.

Oι προορισμοί μας σύμφωνα με την Κρουαζιέρα που επιλέξαμε θα είναι:

 • Μύκονος
 • Κουσάντασι-Έφεσος (Τουρκία)
 • Σάμος
 • Μήλος
 • Λαύριο
 • Σύρος
 • Τσεσμέ (Τουρκία)
 • Μπουντρούμ(Τουρκία)
 • Κως
 • Ίος
 • Σαντορίνη
 • και τελικός σταθμός Πειραιάς.

Καθημερινά θα ανεβάζουμε φωτογραφίες σε facebook, twitter και instagram, καθώς και posts στο bletsas.gr

Φυσικά θα τραβήξουμε και πολλά βίντεο με σκοπό να ανεβαίνει ένα vlog κάθε μέρα στο YouTube (χρόνου και internet επιτρέποντος).

Σε κάθε περίπτωση θα δείτε μετά όλα τα βίντεο και μέσα από το Κρουαζιερόπλοιο αλλά και από κάθε στάση που κάνουμε!

IMG_9207

Σε κάθε στάση υπάρχουν επιλογές για προαιρετικές εκδρομές και εξερεύνησεις στο κάθε νησί, ανάλογα με τα γούστα και την διάθεση του καθενός. Εμείς θα προσπαθήσουμε να επιλέξουμε τα πιο ενδιαφέροντα και αξιόλογα μέρη για να μοιραστούμε μαζί σας!

IMG_9208

Πριν λίγες μέρες ρώτησα σε αυτό το βίντεο αλλά και στο facebook, νησιά που προτείνετε να πάμε το καλοκαίρι για vlogs, εκπομπές και διακοπές. Ίσως τα παραπάνω νησιά να είναι σε αυτά που προτείνατε ίσως και όχι. Τον Αύγουστο θα πάμε και σε κάποια ακόμα μέρη. Για την ώρα νομίζω τα παραπάνω είναι υπεραρκετά!! Αύγουστο και Σεπτέμβριο θα πάμε και σε κάποια ακόμα! Για την ώρα ανυπομονούμε να φύγουμε και να μοιραστούμε μαζί σας αυτή την μοναδική εμπειρία!

IMG_9204

Αν ενδιαφέρεστε για κρουαζιέρα δείτε εδώ: www.louiscruises.com (Υπάρχει και έκπτωση 20%)

Print

 

Δες το πρώτο βίντεο από την Κρουαζιέρα εδώ:

 

ΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ SUMMER VLOG TOUR ΕΔΩ

 Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!


image_pdfimage_print

One comment

 1. very good try!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*