Quote

Mak and Cheese Light

Το mak and cheese ειναι απο τις πιο κλασικες Αμερικανικες συνταγες. Το μακ ειναι συντομογραφια της λεξης “Μακαρόνι” και δεν παραπεμπει σε γνωστη αλυσιδα φαστ φουντ! θεωρείται ιδιαιτερα παχυντικό αφού περιέχει κρέμα και τυριά. Είναι ζυμαρικά φούρνου με μπεσαμελ και τυρι στο οποιο βαζεις απο πανω φρυγανια για να δημιουργηθει μια κρουστα στο γκριλ. Εμείς θα κανουμε μια πολυ υγιεινή εκδοχή με ζυμαρικά ολικής και γιαούρτι!

Mak and Cheese Light

Υλικά:

  • 1 πακέτο ζυμαρικά πέννες ολικής άλεσης
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελιδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • ½ κουταλάκι μουστάρδα
  • ½ κουταλάκι γλυκό πιπέρι
  • 1 κούπα κασέρι με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κούπα γιαούρτι ΦΑΓΕ Total 2%
  • 1/4 κούπας θρυμματισμένη φρυγανιά
  • 1/4 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κουταλάκι αλάτι ιμαλαϊων SALTIC

Mak and Cheese Light

Εκτέλεση:

Βάζεις τα ζυμαρικά να βράσουν al dente σε αλατισμένο νερό. Σε ένα τηγάνι βάζεις το λάδι και βάζεις το σκόρδο λιωμένο και το κρεμμύδι. Βάζεις μαζί και το κόκκινο γλυκό πιπέρι και χαμηλώνεις την φωτιά στο 2. Σε 1-2 λεπτά που θα έχουν πάρει χρώμα το κρεμμύδι και το σκόρδο, ενώ θα έχει πέσει η θερμοκρασία, βάζεις μέσα τη μουστάρδα και το κασέρι, χοντροτριμμένο. Ανακατεύεις καλά. Θέλεις να λιώσει το τυρί αργά χωρίς να καεί. Όταν λιώσει το τυρί το μεταφέρεις σε ένα μπολ όπου ρίχνεις και το γιαούρτι. Ανακατεύεις και  δοκιμάζοντας αλατίζεις. Στραγγίζεις τα ζυμαρικά όταν είναι έτοιμα και τα ρίχνεις μέσα στο μπολ μαζί με την κρέμα τυριού και γιαουρτιού. Ανακατεύεις και μεταφέρεις σε ένα πυρίμαχι σκεύος φούρνου (πυρέξ). Από πάνω ρίχνεις θρυμματισμένη φρυγανιά και τριμμένη παρμεζάνα. Ψήνεις στον φούρνο ή απλά στο γκριλ για 10 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μία κρουστα από πάνω. Σερβίρεις ζεστό! Καλή όρεξη!

Tips

Αν θες μπορείς να φας την μακαρονάδα χωρίς να την βάλεις στο φούρνο ή απλά να την βάλεις στο γκριλ για 5 λεπτά να δημιουργηθεί κρούστα χωρίς να στεγνώσουν όμως τα μακαρόνια!

Αν θέλεις πιο κρεμμώδη μακαρονάδα μπορείς να βάλεις διπλάσια ποσότητα γιαουρτιού!

Mak and Cheese Light

FIT TIP

Ενας απο τους πιο εύκολους τρόπους για να κάνεις την διατροφή σου πιο υγιεινή είναι να αντικαταστήσεις κρέμα γάλακτος και μαγιονέζα με στραγγιστό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών. Το γιαούρτι έχει αυτην την πλούσια κρεμμώδη που χωρίς όμως τα πολλά λιπαρά.

 Mak and Cheese Light

Mak and Cheese Light



Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!






image_pdfimage_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*