Mμμμ ωραία λαχταριστή και μυρωδάτη μανιταρόπιτα. Είμαι σίγουρος πως την έχεις λαχταρίσει για αυτό και θα σου πω ευθύς αμέσως τα υλικά για να την κάνεις.
Υλικά:
Για το φύλλο:
- 1 κιλό αλεύρι για κάθε χρήση
- 500 ml νερό
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά ξύδι
- 1 κουταλιά ζάχαρι
- 1 κουταλιά αλάτι
Για την γέμιση:
- 1 πακέτο μανιτάρια πλευρώτους
- 1 πράσινη και μια κόκκινη πιπεριά
- 200 γρ κασέρι
- 50 γρ γραβιέρα
- 50 ml ελαιόλαδο
- 5ο ml κρασί
- αλάτι – μαύρο πιπέρι
- κόκκινο γλυκό πιπέρι
- 3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση:
Για να ανοίξεις το φύλλο βάζεις σ’ ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύδι και το λάδι, ανακατεύεις και στην συνέχεια προσθέτεις το νερό και ζυμώνεις. Αν κολλάει προσθέτεις λίγο αλεύρι. Το αφήνεις να ξεκουραστεί όσο φτιάχνεις τη γέμιση.
Για τη γέμιση ψιλοκόβεις τα μανιτάρια και τα βάζεις με λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα να σωταριστούν. Ψιλοκόβεις τις πιπεριές και τις προσθέτεις στα μανιτάρια. Προσθέτεις αλάτι, μαύρο πιπέρι και κόκκινο πιπέρι. Στη συνέχεια σβήνεις με το κρασί και το αφήνεις λίγο να σιγοβράσει.
Στο μεταξύ τρίβεις τα τυριά , ψιλοκόβεις το μαϊντανό και τα προσθέτεις στη γέμιση με λίγο ελαιόλαδο. Αφήνεις τη γέμιση λίγο να κρυώσει και ανοίγεις τα φύλλα. Λαδώνεις ένα ταψί , τοποθετείς το ένα φύλλο βάζεις μέσα τη γέμιση και από πάνω το άλλο φύλλο. Βάζεις λίγο λάδι από πάνω και ραντίζεις με λίγο νερό.
Ψήνεις στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά.
Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.
Ευχαριστώ!
Ευτύχης Μπλέτσας
Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.
Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!
Τέλεια η Μανιταρόπιτα…