Quote

Μαστίχα: Το καμάρι της Χίου

Η σπάνια αυτή τροφή βγαίνει από τον μαστιχοφόρο σχίνο, που φύεται αποκλειστικά και μόνο στην Χίο, και συγκεκριμένα στο νότιο μέρος του νησιού. Είναι η ρητινώδης έκκρισή του δέντρου, με υπόλευκο χρώμα και χαρακτηριστικό άρωμα. Η μαστίχα περιέχει περίπου 80 συστατικά, πολύτιμα στον άνθρωπο, πτητικά και αρωματικά συστατικά, φυτοστερόλες και πολυφαινικά μόρια. Οι θεραπευτικές τις ιδιότητες είναι γνωστές από την αρχαιότητα.

Το μάσημα τσίκλας από μαστίχα βοηθάει στην στοματική υγιεινή και προσφέρει δροσερή αναπνοή. Μια από τις πιο δημοφιλείς δράσεις της μαστίχας είναι ότι ανακουφίζει το γαστρεντερολογικό σύστημα, καταπολεμώντας δυσπεψίες και έλκη στομάχου. Το μαστιχέλαιο επίσης, χρησιμοποιείται ευρέως στην κοσμετολογία αλλά και στην μαγειρική. Στην χώρα μας έχουμε το προνόμιο να απολαμβάνουμε την μαστίχα σε κάθε μορφή, καθώς προϊόντα της υπάρχουν άφθονα στην αγορά, σε αισθητά χαμηλότερες τιμές από το εξωτερικό. Εκμεταλλευτείτε το!

Μαστίχα ΧίουΠου βρίσκεις Μαστίχα; Υπάρχει σε διάφορες μορφές. Μπορείς να αγοράσεις διάφορα προιόντα όπως σοκολάτες, λουκούμια, χαλβά κλπ που περιέχουν μαστίχα. Το Mastiha Shop είναι το μέρος που θα βρεις συγκεντρωμένα όλα τα προιόντα με μαστίχα. Στα περισσότερα από αυτά το όφελος είναι κυρίως γευστικό και αρωματικό. Το ίδιο όφελος μπορείς να έχεις και αν χρησιμοποιήσεις σκόνη μαστίχας σε δικές σου συνταγές.

Αν θες να επωφεληθείς από τις ευεργετικές ιδιότητες της μαστίχας την υγεία χρειάζεται να την καταναλώσεις είτε σκέτη, μασόντας τα ολόκληρα σκέτα κομμάτια, είτε τρώγοντας σκόνη μαστίχας, είτε λαμβάνοντας κάψουλες μαστίχας. Η σκόνη που πουλάνε δεν είναι καθαρή μαστίχα. Είναι περίπου 60% μαστίχα και η υπόλοιπη ποσότητα είναι ένα άλλο συστατικό που βοηθάει στον να μην κολλάει η μαστίχα. Οι κάψουλες, αν είναι καλής ποιότητας, περιέχουν 100% μαστίχα.

Μπορείς να βρεις μαστίχα σε κάψουλες στην Ελληνική Οικολογική Εταιρία Vivoverde από την οποία προμηθεύομαι πολλά φυσικά σημπληρώματά.

Στη Vivoverde όλα τα σημπληρώματα διατροφής είναι βιολογικά και οι τιμές είναι πολύ ανταγωνιστικές. Το μεγάλο καλό όμως είναι ότι μπορείς να γραφτείς μέλος και να πέρνεις τα προϊόντα με έκπτωση 30%.

Η εγγραφή είναι δωρεάν αλλά πρέπει να γίνει με σύσταση. Εδώ είναι η ηλεκτρονική φόρμα. (Εκεί που ζητάει όνομα “Αναδόχου” βάζετε “Ευτύχης Μπλέτσας” και  κωδικό αναδόχου 014781).

Αν σε ενδιαφέρει και σένα να έχεις έξτρα εισόδημα και να ασχοληθείς με το χώρο της διατροφής και της υγείας, διάβασε πληροφορίες εδώ και εδώ.

Μπορούμε να συνεργαστούμε και να συμμετέχεις σε συναντήσεις και παρουσιάσεις που κάνω για ανθρώπους που θελουν να αναπτύξουν τη δική τους επιχείρηση.

Η Vivoverde έχει κατάστημα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε τον κατάλογο με τα προϊόντα.Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!


image_pdfimage_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*