Μελοκακάρονα - Μελομακάρονα με κακάο


IMG_4956

Τα μελομακάρονα είναι ο λόγος που τα Χριστούγεννα μυρίζουν κανέλα. Τα επιλέγουμε κάθε χρόνο μαζί με τους κουραμπιέδες αλλά φέτος θα σας αλλάξουμε λίγο την παράδοση. Σας προτείνουμε τα μελοκακάρονα. Όχι όχι δεν τα τρως και τα κακαρώνεις, τα τρως και γεύεσαι κάτι που όλοι αγαπάμε αλλά δεν θα σου το πω. Θα το αναγνωρίσεις στα υλικά μας.  Πάμε να τα δούμε.

Υλικά:

Μελομακάρονα:
½ κιλό αλεύρι για κάθε χρήση ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ (250γρ αλεύρι για κάθε χρήση, 250γρ δίκοκοκκο ολικής άλεσης)
200 ml ηλιέλαιο
100 γρ. ζάχαρη άχνη
25 ml. χυμό πορτοκαλιού
5 γρ. baking powder
5 γρ. μαγειρική σόδα
5 γρ. κανέλλα
1 κουταλιά κακάο
1 κουταλιά μέλι
Για το σιρόπι:
200 ml. νερό
200 γρ. ζάχαρη
250 γρ. μέλι
Για το γαρνίρισμα:
χοντροκομμένα καρύδια

Εκτέλεση:

Βάζεις τη ζάχαρη  και το ηλιέλαιο με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και χτυπάς. Βάζεις λίγη κανέλα , τη μαγειρική σόδα , το μπέικιν πάουντερ και το κακάο. Στη συνέχεια ρίχνεις το χυμό πορτοκάλι και μια κουταλιά μέλι. Προσθέτεις το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το ολικής άλεσης και ζυμώνω. Τα πλάθεις και τα τοποθετείς σε ταψί με λαδόκολλα.

Δες και το βίντεο:

IMG_4945

TIPS & INFO:

IMG_4978

IMG_4934
Δες πως να φτιάξεις κουραμπλέδες εδώ!