Quote

Πως να βγάλεις χρήματα στο Ίντερνετ

Για όσους δεν γνωρίζουν, οι βασικές μου σπουδές είναι Μηχανικού Η/Υ και Δικτύων. Αυτή η ιστοσελίδα όπως και όλες οι υπολοιπες που υποστηρίζουν τις δραστηριότητές μου έχουν δημιουργηθεί και συντηρούνται από εμένα προσωπικά. Το Ιντερνετ είναι ένα από τα αντικείμενα με τα οποία ασχολούμε πρίσσότερο από κάθε άλλο ακόμα κι αν δεν πολυφαίνεται αυτό. Δέχομαι όμως συνεχώς πολλές ερωτήσεις σχετικά με το πως μπορεί κάποιος να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες που προσφέρει για να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά. Ξεκίνησα λοιπόν να γράφω μία σειρά άρθρων που έχουν να κάνουν με αυτό το αντικείμενο και που συνοδέυουν τα group coaching sessions και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες που αναλμβάνω σε αυτόν τον τομέα. Σου παρουσιάζω εδώ τα δύο βασικά πράγματα που πρέπει να έχεις υποψην αν ασχολείσαι με το  Ιντερνετ και έχεις κάποιο Site ή Blog.

Συνεχώς ακούμε οτι μπορεί κάποιος να βγάλει λεφτά στο Ίντερνετ. Είναι αλήθεια. Είναι απόλυτα εφικτό. Όλο και περισσότεροι στις μέρες μας εργάζονται μέσω Ίντερνετ ή ξεκινάνε μία διαδικτυακή επιχειρηματική δραστηριότητα. Το να δουλεύεις μέσω Ιντερνετ σημαίνει ότι μπορείς να δουλεύεις από το σπίτι ή από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη θέλεις. Δεν έχεις γεωγραφικούς ή χρονικούς περιορισμούς. Έχεις επίσης μειωμένα έξοδα επειδή δεν χρειάζεται να μετακινείσαι. Αν και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βγάλει λεφτά στο Ιντερνετ, θα προσπαθήσω να παρουσιάσω τους πιο διαδεδομένους:

  • Διαφημίσεις Google (Adsense). Αν δημιουργήσεις ένα site με μεγάλη επισκεψιμότητα μπορείς να το εκμεταλλευτείς βάζοντας banner με διαφημίσεις. Απλά γράφεσαι στο adsense (υπηρεσία google) και απο εκεί πέρνεις τον κώδικα που βαζεις στο site. Οι διαφημίσεις που εμφανίζονται αποφασίζονται από το adsense σύμφωνα με το περιεχόμενο της ιστοσελίδας, έτσι ώστε τα προιόντα που διαφημίζονται να αφορούν τους επισκέπτες. Σε αυτή την περίπτωση εσύ βγάζει λεφτά όταν κάποιος πατήσεις στη διαφήμισή, η διαφήμιση είναι δηλαδή PPC (Pay Per Click).
  • Απευθείας διαφημίστικές συμφωνίες. Αν έχεις ένα site με στοχευμένο κοινό και μεγάλη επισκεψημότητα μπορείς να κάνεις απευθείας συμφωνία με εταιρίες που θα μπορούσαν να θελουν να διαφημιστουν στο site σου και να σε πληρώνουν για προβολή του banner. Τέτοιες συμφωνίες είναι συνήθως για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και θεωρούνται PPV (Pay Per View). Ο διαφημιζόμενος σου πληρώνει ένα ποσό για τα άτομα που θα δουν το banner.
  • Affiliate Marketing. Εδώ εσύ επιλέγεις προιόντα και υπηρεσίες που θα προβάλεις ανάλογα με το περιεχόμενο σου και κερδίζεις χρήματα μόνο από τις αγορές που κάνει ο κόσμος που στέλνεις σε κάποιο άλλο site. Για παράδειγμα, αν κάποιος μπει από την ιστοσελίδα σου σε ένα συγκεκριμένο ηλεκτρονικό κατάστημα, εσύ λαμβάνεις ένα ποσοστό από την αγορά που θα κάνει. Αυτή η τεχνική μπορεί να αποφέρει πάρα πολύ καλά κέρδη αν γίνει σωστά και στοχευμένα. Μπορεί κάποιος και με site που έχει μικρή επισκεψημότητα να βγάλει σοβαρά χρήματα. Καλά λειτουργεί το affiliate marketing με site προσφορών. Το affiliate Marketing μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ακόμα και αν δεν έχεις ιστοσελίδα. Λειτουργεί και με αποστολή email ή μέσω social Media. Για να ξεκινήσει κάποιος affiliate marketing μπορεί να γραφτεί στην Linkwise, το πιο ανεπτυγμένο δίκτυο affiliate marketing στην Ελλάδα. Μπορείς επίσης να διαβάσεις αυτό.
  • Multilevel Marketing. Μπορείς να χρησιμοποιείς το Ιντερνετ για να βρίσκεις συνεργάτες και να προωθείς προιόντα με Multilevel ή Network Marketing. Βρίσκεις μία εταιρία που σε εκφράζουν τα προιόντα της και ανατπύσεις το δίκτυό σου μέσα από μία ιστοσελίδα που προσφέρει χρήσιμες συμβουλές, λύσεις και πληροφορίες για τα προιόντα και για την επιχειρηματική ευκαιρία.
  • Πώληση προιόντων. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Ιντερνετ για να πουλάς προιόντα, είτε δικά σου (πχ βιβλία, ebooks κλπ), είτε προϊόντα τρίτων. Αυτό μπορείς να το κάνεις είτε με ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, είτε με ένα απλό site που έχει φόρμα επικοινωνίας και παραγγελίας, είτε μέσα από site δημοπρασιών όπως το Ricardo. Το Ricardo είναι το μεγαλύτερο site αγοροπωλησιών στην Ελλάδα. Μπες να δεις οτι μπορείς ουσιαστικά να πουλήσεις τα πάντα! Η Εγγραφή στο Ricardo είναι δωρεάν. Νομίζω πως πρόκειται για τον πιο άμεσο και εύκολο τρόπο να βγάλεις κάποια χρήματα που έχεις άμεσα ανάγκη. Απλά βρισκεις κάποια πράγματα στο σπίτι σου που δε χρειάζεσαι και τα βάζεις προς πώληση! Δοκίμασέ το μόνο και μόνο για να δεις οτι δουλεύει!
  • Παροχή υπηρεσιών. Μπορείς να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου διαδικτυακά. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να το κάνεις αυτό ανάλογα με το αντικείμενό σου. Μπορείς να εργάζεσαι εξ’ αποστάσεως ως πάροχος περιεχομένου για περιοδικά. Μπορείς να κάνεις αναλύσεις, έρευνες, διορθώσεις. Κάθε λογής γραφιστική δουλειά, web design, video editing και άλλα πολλά, μπορούν να γίνουν χωρίς τη φυσική σου παρουσία. Πολλές φορές δε χρειάζεται ούτε καν να γνωρίσεις τον εργοδότη από κοντά. αν προωθείς τη δουλειά σου μέσα από μία ιστοσελίδα για να εσε βρίσκουν και κάνεις πολύ καλή δουλειά, δε θα δυσκολευτείς να βρεις πελάτες. Αν το κάνεις αυτό σε παγκόσμια κλίμακα με δουλιές στα Αγγλικά, οι εν δυνάμη πελάτες σου υπερπολλαπλασιάζονται.
  • Σερφάροντας το Ιντερνετ. Υπαρχουν διαφορες υπηρεσίες που σε πληρώνουν για ν ακανεις πραγματα όπως να σημπληρωνεις φόρμες, να παίρνεις μέρος σε έρευνες, να βλέπεις διαφημίσεις, να επισκέπτεσαι ιστοσελίδες και άλλα πολλά που μπορεί οποιοσδήποτε να κάνει. Το κέρδος είναι πολύ μικρός αλλά δεν παύει να είναι έσοδο για κάποιον. Για παράδειγμα, δες αυτό.

Σίγουρα υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να βγάλεις λεφτά στο Ιντερνετ, αλλά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μπορεί να συμπεριληφθούν στις παραπάνω κατηγορίες. Το πιο σημαντικό είναι να διαλέξεις αντικείμενο και κοινό. Μετά μπορείς να πειραματιστείς με οποιονδήποτε τρόπο σου “κάθεται” καλύτερα ή να τους χρησιμοποιήσεις συνδυαστικά για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Προσωπικά πιστεύω οτι πάντα πρέπει να προσφέρεις κάποια προιόντα και κάποιες υπηρεσίες αν θέλεις να έχεις σοβαρό αποτέλεσμα και παράλληλα να χρησιμοποιείς διαφημίσεις και κυρίως affiliate marketing για να πολλαπλασιάζεις το αποτέλεσμα.

Αν θες περισσότερες πληροφορίες και βοήθεια για να πετύχεις τους στόχους σου, προσφέρω σχετικά σεμινάρια και personal coaching σε αυτό το αντικείμενο. Αν ενδιαφέρεσαι, επικοινώνησε μαζί μου.

Σου προτείνω να μάθεις επίσης όσα περισσότερα μπορείς σχετικά με το Internet Marketing. Θα βρεις πληροφορίες εδώ.

Καλή επιτυχία και καλή δύναμη

Ευτύχης

ΠΗΓΗ: aplologia.grΜην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!


image_pdfimage_print

6 comments

  1. Γρηγόρης

    Φιλε ευτυχη αρχικά να σε συγχαρω για την δουλειά σου. Είσαι απιστευτος. Αυτο που θελω να σε ρωτησω ειναι το εξης: για τις εφαρμογες σε κινητα οι τροποι για να βγάλει κανεις χρήματα ειναι οι ιδιοι;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*