Μπακαλιάρος Σκορδαλιά για την 25η Μαρτίου


Το εθνικό φαγητό για την 25η Μαρτίου είναι ο Τηγανητός Μπακαλιάρος με Σκορδαλιά. Στο βίντεο φτιάχνουμε ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο με απλό κουρκούτι στο οποίο βάζουμε αμθρακούχο νερό. Για σερβίρισμα φτιάχνουμε 2 εναλλακτικές συνταγές για σκορδαλιά. Σκορδαλιά με πατάτα και κλασσική σκορδαλιά ψωμί. Δείτε το βίντεο και φτιάξτε το έτσι και εσεις! Το ιδιαίτερο είναι οτι χρησιμοποιούμε Παρθένο Σησαμέλαιο για το τηγάνισμα. IMG_9561

ΥΛΙΚΑ

Για τον Μπακαλιάρο

 

IMG_9547

 

Σκορδαλιά

IMG_9564

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για αναλυτική συνταγή δείτε το βίντεο. Τα βασικά βήματα είναι τα εξής:

– Ξελμυρίζεις μπακαλιάρο σε νερό στο ψυγείο για 24 με 48 ώρες αλλάζοντας αρκετές φορές το νερό.

– Φτιάχνεις κουρκούτι ανακατεύοντας αλεύρι, ανθρακούχο νερό, ζάχαρη και λίγο λευκό πιπέρι και το βάζεις για λίγο στο ψυγείο.

– Φτιάχνεις σκορδαλιά χτυπώντας μουσκεμένη ψίχα ψωμιού, σκόρδο, ξύδι, λίγο αλάτι και σησαμέλαιο στο μούλτι.

– Για την σκορδαλιά με πατάτα, λιώνεις βραστή πατάτα με πιρούνι και σκόρδο με πολτοποιητή και ανακατέυεις μαζί με λάδι, πιπέρι, ξύδι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο αλάτι.

– Τηγανίζεις μπακαλιάρο σε σησαμέλαιο. Βάζεις σησαμέλαιο στο τηγάνι να καλύψει τον πάτο αλλά όχι πάρα πολυ. Περίμενε να ζεσταθεί σε μετρια προς δυνατή φωτιά. (κανε τεστ με λιγο κουρκουτι, ωστε να αφρισει). Βάλε τον μπακαλιάρο στο κουρκούτι και μετά στο τηγάνι για περίπου 7 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Ο χρόνος εξαρτάται από το πάχος του ψαριού και από πόσο ψημένο το θες.

Καλή ορεξη!!

 

IMG_9521  IMG_9548