Μπουτάκια κοτοπουλο με μελι και κορν φλεικς


IMG_9425

Το κοτόπουλο είναι από τα πιο άπαχα κρέατα που μπορείς να φας. Για αυτό σήμερα θα φτιάξουμε ένα καταπληκτικό κοτόπουλο με μέλι, μουστάρδα και δημητριακά πρωινού.

Υλικά:
1 πακέτο μπουτάκια κοτοπουλο ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ
(ή 2 πόδια κοτοπουλο ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ)
2 κουταλιές μέλι ΣΦΑΚΙΑΝΟ ΣΑΒΙΟΛΑΚΗΣ
4 κουταλιές μουστάρδα
αλάτι Ιμαλαίων Saltic
πιπέρι ΜΠΑΧΑΡ
κάρυ ΜΠΑΧΑΡ
3 κουταλιές ξύδι βαλσαμικό λευκό ARISTON
6 κουταλιές ελαιόλαδο ARISTON
1 λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
1 μπολ δημητριακά πρωινού (χωρις ζάχαρη)
1 μικρό κομμάτι παρμεζάνα

Σάλτσα: γιαούρτι-μουστάρδα ντιζον
-μέλι-θυμάρι-αλατι

Εκτέλεση:
Για τη σάλτσα: Σε ένα μπολ ρίχνεις το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, τη μουστάρδα,
αλάτι, κάρυ, ελαιόλαδο, μέλι, πιπέρι και ανακατεύεις. Κρατάς λίγο από το μείγμα.
Θρυμματίζεις τα δημητριακά, και βγάζεις την πέτσα από το κοτόπουλο. Βουτάς τα μπούτια
στη σάλτσα και από την πάνω μεριά καλύπτεις με τα δημητριακά. Τα τοποθετείς
σε πυρέξ με μία λαδόκολλα και ψήνεις για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς ( όχι πολύ ψηλά
στο φούρνο).
Για τη σος: Στην σάλτσα που κράτησες πριν θα βάλεις λίγο λευκό βαλσάμικο
και λίγες κουταλιές γιαούρτι. Βάζεις και λίγο θυμάρι και ανακατεύεις.

IMG_9453

INFO για κοτόπουλο:

IMG_9430