Quote

Τεστ Ενέργειας


Για να πετύχεις οποιονδήποτε στόχο πρέπει να γνωρίζεις το στόχο σου και να έχει έναν τρόπο για να μετράς την πρόοδό σου. Δεν μπορείς να κερδίσεις έναν αγώνα αν δεν κρατάς το σκορ. Το παρακάτω απλό τεστ θα σε βοηθήσει να αξιολογήσεις τις συνήθειες σου που επηρεάζουν την ενέργεια και θα σου δώσει μία εκτίμηση για τον βαθμό των αλλαγών που χρειάζεται να κάνεις για να αποκτήσεις την ενέργεια που θέλεις να έχεις. Το πιο σημαντικό βήμα για να αποκτήσεις περισσότερη ενέργεια είναι να καταλάβεις πού δαπανάς και πώς χρησιμοποιείς την ενέργειά που ήδη έχεις. Απάντησε όσο πιο ειλικρινά μπορείς και επανέλαβε το τεστ μετά από μία εβδομάδα και μετά από ένα μήνα για να δεις κατά πόσο έχεις βελτιωθεί.

Για να απαντήσεις το κουίζ σημείωσε ποια από τις τρεις απαντήσεις (Πάντα, μερικές φορές, ποτέ) ταιριάζει περισσότερο στην περίπτωσή σου για κάθε ερώτηση.

Πάντα Μερικές Φορές Ποτέ
Εύχομαι να είχα περισσότερη ενέργεια μέσα στη μέρα μου
Δυσκολεύομαι να ξυπνήσω το πρωί
Κοιμάμαι λιγότερο από 7 ώρες ή περισσότερο από 9 ώρες.
Δεν τρώω πρωινό
Χρειάζομαι καφέ για να λειτουργήσω
Νιώθω κουρασμένος κατά τη διάρκεια της μέρας
Μετά το μεσημεριανό είμαι πτώμα και θέλω να κοιμηθώ
Δεν κινούμε τακτικά και δεν γυμνάζομαι καθημερινά
Δεν ξεκουράζομαι αρκετά
Τρώω fast food αρκετές φορές την εβδομάδα.
Τρώω γλυκά και έτοιμα σνακ
Νιώθω πίεση χρόνου τον περισσότερο καιρό
Έχω άγχος
Βλέπω ειδήσεις, ακούω τα νέα και διαβάζω εφημερίδες.
Μαλώνω συχνά με τους άλλους
Νιώθω πως δεν έχω τον έλεγχο των οικονομικών μου.
Πιστεύω πως στο μέλλον θα έχω περισσότερο χρόνο για να κάνω αυτά που θέλω να κάνω.
Σκέφτομαι τα λάθη του παρελθόντος και εύχομαι να είχα δράσει διαφορετικά.
Φοβάμαι να κυνηγήσω τα όνειρά μου
Δεν πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω κάτι αξιόλογο στον κόσμο.
Δεν πιστεύω σε θαύματα
Δυσκολεύομαι να ξεχάσω και να συγχωρήσω τα λάθη των άλλων
Δεν μαθαίνω κάτι νέο κάθε μέρα
Νιώθω πως ότι ήταν να μάθω το έμαθα.
Κάνω αρνητικές σκέψεις
Θέλω διακοπές μόνο και μόνο για να ξεφύγω από τη δουλειά μου.
Δε με γεμίζει η δουλειά μου.
Η διάθεσή μου εξαρτάται από άλλους.
Δεν έχω χρόνο για το εαυτό μου.

Απαντήσεις και Αποτελέσματα


Οι απαντήσεις σου στο παραπάνω κουίζ δείχνουν κατά πόσο έχεις στη ζωή σου συνθήκες και συνήθειες που σε βοηθάνε να έχεις περισσότερη ενέργεια και καλύτερη διάθεση. Μέτρησε πόσες φορές απάντησες «Πάντα», πόσες απάντησες «Μερικές φορές» και πόσες απάντησες «Ποτέ».

Αν οι περισσότερες απαντήσεις σου είναι «πάντα», σημαίνει ότι έχεις πολλά να μάθεις από αυτό το βιβλίο που θα σε βοηθήσουν να έχεις περισσότερη ενέργεια και να βελτιώσεις τη ζωή σου. Το καλό είναι ότι έχεις αναγνωρίσει τα σημεία που πρέπει να βελτιώσεις και έχεις ήδη κάνει το πρώτο βήμα που χρειάζεται για να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές.

Αν οι περισσότερες απαντήσεις σου είναι «Μερικές φορές», σημαίνει ότι είσαι σε καλό δρόμο, έχεις στη ζωή σου κάποιες καλές συνήθειες που σε βοηθάνε να έχεις περισσότερη ενέργεια και είναι στο χέρι σου να κάνεις ένα βήμα παραπέρα. Είσαι στο κατάλληλο επίπεδο για να επωφεληθείς από αυτό το βιβλίο επειδή έχεις ήδη μπει στο δρόμο της θετικής ενέργειας.

Αν οι περισσότερες απαντήσεις σου είναι «Ποτέ», τότε είσαι ήδη σε ένα πολύ καλό επίπεδο θετικής ενέργειας. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κι άλλα που μπορείς να κάνεις και να μάθεις. Το ταξίδι της θετικής ενέργειας δεν τελειώνει ποτέ. Είμαι σίγουρος πως αν εσύ είσαι όπως κι εγώ εθισμένος στη θετική ενέργεια, δε πρόκειται ποτέ να αναζητάς ιδέες και τρόπους για να έχεις περισσότερη ενέργεια και καλύτερη διάθεση.

Σε αυτό το site θα βρεις πολλά χρήσιμα άρθρα με ιδέες που μπορούν να σε βοήθουν να έχεις περισσότερη ενέργεια.

Ρίξε επίσης μία ματιά στη λίστα με υπερτροφές που μπορούν να σε βοηθήσουν να έχεις περισσότερη ενέργεια και ευεξία.

Μπορείς επίσης να γραφτείς το Newsletter της Θετικής Ενέργειας για να λάβεις ένα δωρεάν ηλεκτρονικό report με 10 απλές συμβουλές θετικής ενέργειας. Πάτα εδώ.Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!


image_pdfimage_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*