Το ταξίδι στην Χίο είναι μαγικό και σου προτείνω να πας αν δεν έχεις ήδη πάει. Αν πας όμως την περίοδο που οι κάτοικοι έχουν τα ντοματάκια τους κρεμασμένα το ταξίδι σου γίνεται αυτομάτως πιο ενδιαφέρον. Το παραδοσιακά ντοματάκια Χίου δεν είναι μεγάλα. Σαφώς καλλιεργούνται χωρίς λιπάσματα και χημικά, κάτι που εμείς στις μεγαλουπόλεις δύσκολα βρίσκουμε. Ειδικά το καλοκαίρι που δεν τα ποτίζουν γίνονται πολύ μικρά και πολύ νόστιμα. Η συλλογή τους γίνεται τις πρώτες πρωινές ώρες και αφού έχουν ωριμάσει.
Ο τρόπος με τον οποίο κρεμούν τις ντομάτες στους τοίχους τους είναι τόσο απλός όσο και εντυπωσιακός. Κάνουν ένα κολιέ από ντομάτες το οποίο κρεμούν από τον τοίχο. Οι ντομάτες διατηρούνται σε δροσερό και σκιερό μέρος εκτός ψυγείο ολόκληρο τον χειμώνα. Το τεράστιο θετικό είναι πως δεν χάνουν την γεύση τους. Οι Χιώτες μάλλον ξέρουν πιο πολύ από τον καθένα τι σημαίνει γευστικό ντοματάκι!
Οι φωτογραφίες είναι από τα Μεστά της Χίου.
Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.
Ευχαριστώ!
Ευτύχης Μπλέτσας
Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.
Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!