Ομελέτα Φούρνου με κοτολουκάνικα και πιπεριές


IMG_0011

Η ομελέτα φούρνου είναι η εύκολη και γρήγορη λύση για ένα γευστικό φαγητό στο πι και φι με μικρή διαδικασία. Η ομελέτα φούρνου είναι πολύ καλύτερη από την κλασική που γίνεται στο τηγάνι γιατί μπορείς να κάνεις πολύ περισσότερη ποσότητα με την ίδια ενέργεια άρα κάνεις οικονομία ρεύματος αλλά και είναι σαφώς πιο υγιεινή αφού δεν χρησιμοποιείς τηγάνι.

Υλικά:
8 αυγά Αυγοδιατροφική
1 μεγάλο λουκάνικο χωριάτικο, κομμένο σε ροδέλες
1 πιπεριά φλωρίνης
200 γρ. κασέρι
200 ml γάλα
αλάτι Ιμαλαΐων Saltic
πιπέρι λευκό ΜΠΑΧΑΡ
κύμινο ΜΠΑΧΑΡ
1 κουταλιά βούτυρο ΒΕΑ για το ταψί

Εκτέλεση:

Βάζεις το βούτυρο στο τηγάνι να λιώσει. Κόβεις το λουκάνικο σε ροδέλες και το σωτάρεις μαζί με τις πιπεριές. Σε ένα άλλο μπολ σπας τα αυγά και τα χτυπάς. Ρίχνεις αλάτι, λευκό πιπέρι, γάλα ,τριμμένο τυρί και κύμινο και ανακατεύεις. Αλείφεις το πυρέξ με βούτυρο και βάζεις στη βάση τα λουκάνικα με τις πιπεριές. Ρίχνεις και τα αυγά και ψήνεις  στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

 IMG_9966

 

INFO:

IMG_9987

IMG_0014

Δες όλες τις συνταγές του επεισοδίου:
Ομελέτα Φούρνου με κοτολουκάνικα και πιπεριές
Σαλατα με παντζάρι και γαύρο μαρινάτο
Φασόφελ