Φτάσαμε στο Παρίσι. Έχει καταπληκτικό καιρό. Αν και κάνει κρύο, έχει έναν υπέροχο ήλιο και καθαρό ουρανό που βοηθάει να βγάζουμε καλά βίντεο και φωτογραφίες.
Με το που φτάσαμε την Τρίτη κατεβήκαμε στο κέντρο και πήγαμε στην επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Ελληνικής Κουζίνας, που οργάνωσε στο Παρίσι το γραφείο του Ε.Ο.Τ. Γαλλίας.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “The Westin”, στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, και διήρκεσε μία ολόκληρη ημέρα (την Τρίτη 1η Μαρτίου).
Παρόντες πολλοί διπλωματικοί και προσωπικότητες από το χώρο της γαστρονομίας όπως διασημοι γάλλοι σεφ, δημοσιογράφοι και γευσιγνώστες. Παρόν ήταν και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κος Γιώργος Νικητιάδης καθώς και ο Νίκος Αλιάγας.
Το μενού της βραδιάς το επιμελήθηκαν καταξιωμένοι Έλληνες σεφ που ταξίδεψαν απ όλη την Ελλάδα για την εκδήλωση. Μαζί έφεραν μεγάλη ποσότητα ελληνικών προϊόντων. Επικεφαλής στη κουζίνα ήταν η Ντίνα Νικολάου. Το μενού ήταν πολύ ελληνικό χωρίς όμως να θυμίζει τα κλασσικά πιάτα που συνήθως ξέρουν οι ξένοι. Ξεχώρισε το χταπόδι με μέλι και κρασί, μοναστηριακή συνταγή που έφτιαξε ο Πατερ Επιφάνιος από το Αγιο όρος με Αγιορίτικα παραδοσιακά προϊόντα.
Την Τετάρτη κάναμε τουριστική βόλτα στην πόλη του φωτός. Πήγα στην Αψίδα του Θριάμβου, τα Ιλίσια παιδεία, την πλατεία Concorde και τον πύργο του Άιφελ. Περπατήσαμε πολύ! Καταλήξαμε στο welcome party του International Cookbook Fair όπου κάναμε τις πρώτες γνωριμίες και είδαμε το χώρο όπου θα μαγειρέψω την Κυριακή.
Ο βασικός λόγος του ταξιδιού ήταν το International Cookbook fair. Την Κυριακή 6 Μαρτίου στις 2 το μεσημέρι ήταν η σειρά μου να ανεβώ στην σκηνή-κουζίνα της έκθεσης για μαγειρική. Πήγε περίφημα..! Τα Αγγλικά μου βγαίνανε χωρίς προβλήματα. Ομολογώ πως το διασκέδασα πολύ περισσότερο από μουσικομαγειρικές επιδείξεις που κάνω στα ελληνικά.
Πολλά ευχαριστώ στους βοηθούς από την Cordon Bleu και κυρίως στον Νίκο από Ελλάδα και τον Μενέλαο από Κύπρο που με βοήθησαν πριν και κατά τη διάρκεια του show. Ευχαριστώ και τον Μιχάλη που για ακόμα μία φορά ήταν παρών στα τελεχνικό και μουσικό πόστο. Ήταν μεγάλη μου χαρά που είχα μαζί στο χώρο τον αδελφό μου και 2 από τις ανηψιές μου, καθώς επίσης μαμά, μπαμπά και αρκετούς καλούς φίλους.
Η έκθεση ήταν μία εξαιρετική εμπειρία και μου άφησε πολλές καλές γνωρίμίες σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
Στο ταξίδι αυτό στο Παρίσι είδα πολλούς φίλους, γνωστούς και έκανα ενδιαφέρουσες νέες γνωριμίες. Στις φωτογραφίες: Ντίνα Νικολάου, Νίκος Αλιάγας, Chakall (Portugal), Sara Le Fountain (Finland), Βέφα Αλεξιάδου, Στέλλα Σπανού, Sahrap Soysal (Turkey), Chef Wan (Malaysia), Chef Ramzi (Lebanon), Yesmine Olsson (Iceland), ??, James McIntosh (UK)
Τηε τελευταία μέρα περπατήσαμε πολλές ώρες και γυρίσαμε τα πιο σημαντικά τουριστικά hotspots της Γαλλικής Πρωτεύουσας.
Δείτε εδώ όλες τις φωτογραφίες από Παρίσι
Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.
Ευχαριστώ!
Ευτύχης Μπλέτσας
Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.
Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!