Η πατάτα είναι από τις πιο “εύκολες” επιλογές για να γαρνίρεις ένα πιάτο. Με την σημερινή συνταγή θα σου δείξουμε έναν πιο ιδιαίτερο τρόπο για να σερβίρεις τις δικές σου πατάτες που όμως είναι τηγανισμένες μέσα σε νόστιμο κουρκούτι.
Υλικά:
2 πατάτες (πλυμένες)
½ λίτρο ηλιέλαιο ή σογιέλαιο
Εξτρα παρθένο Ελαιόλαδο Cretanthos
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
1 ανθρακούχο νερό TUVUNU
1/2 κουταλάκι αλάτι Ιμαλαΐων Saltic
πιπέρι λευκό
½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση:
Βάζεις σε ένα μπολ το ανθρακούχο νερό , το αλεύρι και αλάτι και λευκό πιπέρι και λίγο μπέικιν πάουντερ. Καθαρίζεις και κόβεις τις πατάτες σε ροδέλες. Περνάς τη κάθε ροδέλα από αλεύρι, μετά τη βουτάς στο χυλό και μετά στο καυτό λάδι.
δες και το βιντεο με την εκτέλεση απο την εκπομπή Happy Cook
Αν θέλεις να δεις την δεύτερη συνταγή του επεισοδίου δες τον σολομό στην πλάκα εδώ.
Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.
Ευχαριστώ!
Ευτύχης Μπλέτσας
Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.
Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!