Quote

Πίτσα κουλούρι

IMG_6201

Λατρεύουμε τις πίτσες και το καλό με αυτές είναι πως μπορείς να τους δώσεις ότι σχήμα θέλεις και να βάλεις μέσα ότι υλικά σου αρέσουν. Σήμερα θα σου δείξω έναν περίεργο αλλά συνάμα τέλειο τρόπο να φτιάξεις σπιτική πίτσα που είμαι σίγουρος πως θα λατρέψεις για πολλούς λόγους. Η συγκεκριμένη πίτσα λέγεται κουλούρι πίτσα και σύντομα θα καταλάβεις τον λόγο. Πάμε να ξεκινήσουμε.

IMG_6212

Υλικά:

600γρ αλεύρι Χρυσό ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ
100γρ σιμιγδάλι ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ
200γρ ολικής άλεσης ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ
450 ml νερό
1 φακελάκι μαγιά
1 κουταλιά αλάτι Ιμαλαίων Saltic
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο ARISTON
πιπερι

Εκτέλεση:

Βάζεις τη μαγιά και λίγο αλεύρι με νερό στο μπολ. Βάζεις και τη ζάχαρη και ανακατεύεις. Βάζεις το υπόλοιπο αλεύρι , το σιμιγδάλι, το αλάτι και το ελαιόλαδο και ανακατεύεις. Βάζεις λίγο αλεύρι στον πάγκο και ζυμώνεις για κανένα πεντάλεπτο. Το αφήνεις να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για μία ώρα. Αφού φουσκώσει παίρνεις ένα κομμάτι και ανοίγεις το υπόλοιπο ζυμάρι σε ένα μακρόστενο κομμάτι. Προσπαθείς  να έχει το ίδιο πάχος παντού. Βάζεις λίγη ρίγανη , αλάτι στη σάλτσα και απλώνεις στο ζυμάρι. Βάζεις το τυρί, τη γαλοπούλα και τις ψιλοκομμένες πιπεριές. Τυλίγεις το ζυμάρι σε σχήμα κουλούρας και το μεταφέρεις σε ένα ταψί. Από πάνω το αλείφεις με λίγο νερό και βάζω λίγο σουσάμι. Ψήνεις στους 180 βαθμούς.

ΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ HAPPY COOK

IMG_6254

INFO

  • Φρόντισε να μην γεμίσεις υπερβολικά το κουλούρι και να κλείσεις καλά τις ενώσεις για να μην ξεχυλίσει η γέμιση την πίτσας.

  • Η κουλουροπίτσα μπορεί να γίνει και με ίσιο κουλούρι αλλά  και με το κυκλικό.

  • Mπορείς να κάνεις την πίτσα κουλούρι αλμυρή ή γλυκιά. Στην γλυκιά θα μπορούσες να βάλεις σοκολάτα και καρύδια.

  • Η μαγιά δεν πρέπει να ακουμπήσει με το αλάτι καθώς χάνει την ιδιαίτερότητά της.

  • Το ιδανικό αλεύρι για πίτσα είναι το ιταλικό άσπρο αλεύρι τύπου 00 δυνατό με υψηλή περιεκτικότητα σε γλουτένη, που θα του δώσει δύναμη και θα δημιουγήσει τις μεγάλες φουσκάλες.

  • Αν προσθέσεις λίγο γάλα στην ζύμη της πίτσας αυτό την κάνει πιο κρατσανιστή αλλά και αφράτη παράλληλα.

IMG_6259



Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!






image_pdfimage_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*