Πουρές


IMG_8219

Ο πουρές πατάτας είναι αρκετά διαδεδομένος στην χώρα μας και είναι ένα εξαιρετικό συνοδευτικό για κάθε πιάτο. Μπορεί να μην είναι πολύ δύσκολος στην παρασκευή του αλλά έχει κάποια tips & tricks που αξίζει να αναφέρουμε.

Υλικά:
5 πατάτες
αλάτι Ιμαλαίων SALTIC
λευκό πιπέρι ΜΠΑΧΑΡ
1 λίτρο νερό
5 κουταλιές ελαιόλαδο ARISTON
μερικές σταγόνες λεμόνι
λίγο φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζεις και κόβεις τις πατάτες και τις βάζεις να βράσουν. Στραγγίζεις τις πατάτες από το νερό , αλλά το κρατάς γιατί θα το χρησιμοποιήσεις.  Ρίχνεις λάδι στις πατάτες και λίγο από το νερό που έβρασαν. Πολτοποιείς τις πατάτες, ρίχνεις χυμό από λεμόνι και αν χρειάζεται προσθέτεις λίγο νερό. Βάζεις λευκό πιπέρι, αλάτι και τέλος ρίχνεις λίγο φρέσκο θυμάρι.

Δείτε και το βιντεο απο την εκπομπή μας Happy Cook στον ΣΚΑΙ

IMG_8236

INFO:

IMG_8237