Ριζότο κρεμωδες light


IMG_8149

Τα ριζότα είναι μια εύκολη και γρήγορη λύση για όλους. Βέβαια έχουν και αυτά τα μυστικά τους για αυτό και σήμερα θα σας φτιάξω ένα φανταστικό ριζότο κρεμώδες και light το οποίο θα λατρέψετε και σίγουρα θα φτιάξετε και στο σπίτι.

Υλικά:

1 κουταλιά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ARISTON
250γρ μανιτάρια πλευρώτους
? αλάτι Ιμαλαίων SALTIC
150γρ ρύζι ARBORIO ή νυχάκι
½ ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
τριμμένη γραβιέρα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
λίγη πάπρικα ΜΠΑΧΑΡ
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Καραμελωμένα κρεμμύδια:
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
5 κουταλιές ελαιόλαδο ARISTON
αλάτι Ιμαλαίων SALTIC
30γρ ζάχαρη

Εκτέλεση:

Κόβεις τα μανιτάρια. Στο τηγάνι βέζεις λίγο ελαιόλαδο να ζεσταίνεται.  Ρίχνεις τα κρεμμύδια και ρίχνεις και λίγη πάπρικα. Προσθέτεις τα μανιτάρια και περιμένεις λίγο να σωταριστούν.  Ρίχνεις λίγο αλάτι και πιπέρι. Μετά από λίγο ρίχνεις το κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτεις το ρύζι. Το αφήνεις λίγο να γίνει διάφανο, και μετά ρίχνεις νερό, όχι όλο από την αρχή. Ανακατεύεις συνεχώς και όταν χρειάζεται προσθέτεις νερό.Ρίχνεις λίγο τυρί στο ριζότο για να γίνει κρεμώδες. Σερβίρεις το ριζότο και από πάνω τα καραμελωμένα κρεμμύδια.

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια: Σε τηγάνι με λάδι ρίχνεις τις ροδέλες και τα αφήνεις λίγο. Στη συνέχεια χαμηλώνεις τη φωτιά στο 4 και τα αφήνεις κανένα 20λεπτο. Προσθέτεις και τη ζάχαρη και τα αφήνεις λίγο ακόμα.

IMG_8136

INFO:

ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ: Το ρύζι γεννιέται στο νερό και πεθαίνει στο κρασί.

Ιταλικό απόφθεγμα.

Ερώτηση κοινού: 

Γιατί λένε ότι το ριζότο θέλει παρέα;

Γιατί το ριζότο θέλει συνεχές ανακάτεμα και ο μάγειρας πρέπει να είναι συνεχώς “από πάνω του” και να του “κάνει παρέα”.

IMG_8148